Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

Üniversite hangi ilde bulunuyor?

Sakarya

Üniversite statüsü nedir?

Devlet

Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?

Sakarya Marmara bölgesinde önemli bir turizm merkezidir. Karadeniz sahili boyunca uzanan geniş plajları başta olmak üzere gölleri, zengin orman ve yaylaları, vadi ve kanyonları, sıcak su ve içme suyu kaynakları Sakarya’nın sahip olduğu doğal değerleridir.İlk yerleşik kavmi Frigler olan bölgede daha sonra sırasıyla; Bithynialılar, Kimmerler, Lidyalılar, Persler, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar hakimiyet kurmuşlardır.Sakarya’nın iklimi hem Marmara Bölgesi iklimi hem de Karadeniz iklimi özelliklerini taşır. Kışlar bol yağışlı ve az soğuk, yazlar ise sıcak geçer.

Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?

Sakarya’da havaalanı bulunmamaktadır. Otobüs ve tren hattı vardır. İstanbul Ankara seferi yapan yüksek hızlı tren Sakarya’dan geçmektedir. Şehir içi ulaşım belediye otobüsleri ve de dolmuşlarla sağlanmaktadır.

Şehrin yurt olanakları nasıl?

FakülteADAPAZARI’nda bulunuyor. Esentepe Kampüsü’ne yakın 3 kız, 2 erkek KYK yurdu bulunuyor.  Serdivan bölgesinde oldukça fazla öğrenci yurdu bulunmakta 4 ila 12 bin arası genel fiyatlar değişmektedir.

Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?

1+1 fiyatları 450-500’den başlamakta, 2+1ler 500’den başlamakta, 3+1’ler de yaklaşık 500 600’den başlayıp yaklaşık 750 liraya ortalama bir evde kalınabilmektedir.

Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Diş Hekimliği Fakültesi; 28.3.1983 tarihli ve 2809 sayılı kanunun ek 30. maddesine göre, 02/05/2014 tarihinde kurulmuştur. Eski Sakarya MYO binasının bulunduğu alanda 2 katlı toplam  2500 m2 büyüklüğündeki idari / eğitim binasının, 2018 yılı başında diş hekimliği eğitimi ve klinik uygulamaları için tadilatına başlandı. Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2018-2019 eğitim öğretim döneminde YÖK tarafından onaylanan 60+2 öğrenci ile eğitim-öğretim hayatına başladı. Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde 2019 yılı sonu itibari ile alanlarında uzman 12 akademik personel, eğitim ve ağız ve diş sağlığı alanında klinik hizmetleri vermektedir.

Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?

Üniversitemizin dereceye özel bir bursu yoktur. Sene başında maddi imkansızlığı nedeniyle 2 kişiye burs başvurusu açılmaktadır.

Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?

Üniversitemizde maalesef yaz şenlikleri düzenlenmemektedir. Sosyal kulüpler kampüsümüzde vardır.

Üniversitenin kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?

Fakültede bir kütüphane bulunmaktadır. 7/24 açıktır. Yaklaşık 100 kişiliktir. Fakat kampüste 2 tane kocaman kütüphane olup imkanları oldukça iyidir.

Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Diş hekimliği

fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?

Okuldaki yemek imkanları nasıldır?

Okulumuzda yemekhane bulunmakta olup fiyatı 2,75 Türk lirasıdır.

Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne

göre konumu nasıldır?

Fakültenin web sitesi nedir?

Diş Hekimliği Fakültesi ne zaman kurulmuştur?

Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?

Fakültemizde her sene 2 defa voleybol, basketbol, futbol turnuvası yaparız. Hepsini de bir saha içinde yaparız. Maalesef fakültemiz sosyal imkanlar açısından yetersizdir.

Fakültede hangi öğrenci değişim programları uygulanmaktadır?

Erasmus, Farabi değişim programları uygulanmaktadır.

Fakültenin eğitim dili nedir?

Fakültemiz %100 Türkçe eğitim vermektedir.

Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mıdır?

İngilizce hazırlık dönemi yoktur. İngilizce dersi vardır sene başlarında muafiyet sınavı yapılmaktadır. Muafiyet verilemezse İngilizce dersi fakültemizde bir dönem görülmekte vize ve finalleri yapılmaktadır. 5 sene içinde verilmesi gerekmektedir.

Fakültenin devam zorunluluğu var mıdır? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?

Teorik derslere %70 katılım, pratik derslere %80 katılım zorunluluğu vardır. Devamsızlıklarımız kendimiz tutmakta olup sınava 5 gün kala öğrenci işlerimiz sınavlara giremeyecekleri açıklamaktadır.

Akademik Takvim

Mithatpaşa mah. Adnan Menderes cad. No:122/B Adapazarı/SAKARYA