Üniversite hangi ilde bulunuyor?
iSTANBUL
Üniversite statüsü nedir? (Devlet – Vakıf)
DEVLET
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
İstanbul, şarkılara, şiirlere, romanlara konu olmuş bir kültür ve tarih mozaiği… Dünyada eşi benzeri bulunmayan ve Avrupa ile Asya kıtaları üzerinde tarihi ve kültürel dokusuyla göz kamaştıran camiler, saraylar, parklar ve köşkler şehri İstanbul’u keşfetmek çok heyecanlı ve eğlenceli olacaktır.
İstanbul, Türkiye’nin en kalabalık ve hareketli şehridir. Bu hareketliliğin getirisi olarak şehrin birçok yerinde alışveriş merkezleri, kafeler, restoranlar gibi temel ihtiyaçlarımızı ve sosyal hayatımızı yaşayabileceğimiz alanlar mevcut. Köklü bir tarihe sahip olan İstanbul sahip olduğu zengin tarihi ve kültürel mirasla turistlerin de gözdesi halindedir. Şehrin dört bir yanında karşılaşabileceğiniz tarihi yapılar, çarşılar, farklı kültürlerin yaşam alanları sizlere okul hayatının yoğunluğunda nefes almak ve yeni şeyler keşfetmek için fırsat sunar.
Şehrin ulaşım imkânları nelerdir?
İstanbul’da ulaşım imkanları çok gelişmiştir. Birçok otobüs, metro, metrobüs, tramvay, minibüs, Marmaray ve vapur hatları bulunmaktadır.
Şehrin konaklama olanakları nasıl?
Turistik bir şehir olan İstanbul’da her bütçe ve yaşa uygun konaklama imkânları mevcuttur. Ayrıca En büyük öğrenci şehirlerinden biri olduğu için birçok yurt seçeneği de mevcuttur. Fakat belirli semtlerde fiyatlar ülke ortalamasının çok üzerindedir.
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkânları nelerdir?
Üniversitede öğrenim gören bazı öğrenciler için yemekhane bursu başta olmak üzere çeşitli yardım bursları verilmektedir. Bu burslar belirli dönemlerde Sağlık Kültür Spor Başkanlığı tarafından duyurulmaktadır.
Üniversitenin sosyal imkânları nelerdir?
Üniversitemizin Göztepe Kampüsü’nde bulunan kütüphaneler 7/24 aktif şekilde hizmet vermektedir. Üniversitede belirli zamanlarda öğrencilerin kullanımına açık olmak üzere yüzme havuzu, spor salonu, futbol sahası, fitness salonu, jimnastik salonu gibi spor tesisleri yer almaktadır. Marmara Üniversitesinde her alanda faaliyet gösteren 148 kulüp bulunmaktadır ve geçtiğimiz sene üniversite akademik birimleri ve kulüpler tarafından 1700 etkinlik düzenlenmiştir. Selfiş, Espresso Lab, Kahve Dünyası gibi çeşitli kafeler (bazıları 7/24 açık olmak olmak üzere), içecek ve yiyecek otomatları ve fakülte kantinlerinin yanı sıra kırtasiye, hediyelik eşya dükkanı ve kuaför gibi sosyal mekanlar da üniversitede hizmet vermektedir.
Üniversitenin kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
Üniversitemizin Göztepe kampüsünde 7/24 açık Merkez Kütüphane, Başıbüyük kampüsü Tıp Fakültesinde ise 1 adet ortak kütüphane bulunmaktadır. Ayrıca toplu çalışmak için toplu çalışma odalarımız da mevcuttur.
Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Diş hekimliği fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
Kulüpler:
Toplum sağlığı çalışmaları kulübü
Mühak hayvanları koruma kulubü
Mok müzik ve organizasyon kulübü
Okuldaki yemek imkânları nasıldır?
Okulumuzda, sebzeli (vejeteryan) ve etli olmak üzere 2 çeşit ev yemeğinin çıktığı bir yemekhanemiz bulunmaktadır. Yemek ücreti 2,75tl’dir. Haricinde kampüsümüzde Kahve Dünyası ve kafeterya bulunmaktadır.
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Marmara Üniversitesi İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasına dağılmış 8 yerleşkede faaliyet göstermektedir. Bunlardan Acıbadem, Anadoluhisarı, Bağlarbaşı, Başıbüyük (Maltepe) , Göztepe, Kartal yerleşkeleri Anadolu yakasında, Sultanahmet yerleşkesi ise Avrupa yakasındadır. Diş hekimliği fakültemiz sağlık kampüsümüz içerisinde “Başıbüyük”te yer almaktadır.
Fakültenin web sitesi nedir?
Fakültemizin web sitesine buradaki linkten ulaşabilrisiniz:
https://www.dhf.marmara.edu.tr
Fakülteniz ne zaman kurulmuştur?
Okulumuz diş hekimliği fakültesi 1962 yılında kurulmuştur.
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
Kampüsümüz yeni olduğu için çeşitli sosyal ve sportif aktivitelere önem verilerek yapımına devam etmektedir.
Fakültede hangi öğrenci değişim programları uygulanmaktadır?
Marmara Üniversitesi tüm dünya ve üniversitelerle etkileşim halinde olup Erasmus, Farabi ve Mevlana programlarında her yıl öğrenci değişimi yapmaktadır. 2019-2020 yılında 655 Erasmus, 106 Farabi, 37 Mevlana projelerinde öğrenci değişimi yapılmıştır.
Fakültenin eğitim dili nedir?
Fakültemizin eğitim dili İngilizce’dir
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mıdır?
Evet,fakültemize başlamadan her öğrenci İngilizce sınava tabi tutulmaktadır.Bu sınavdan aldıkları puanlara göre belirli seviyelerde İngilizce hazırlık kurlarından başlarlar,geçmeye hak kazanan öğrenciler ise direk olarak diş hekimliği fakültesine başlarlar. Hazırlık binası üniversitemizin Göztepe kampüsünde bulunmaktadır.
Fakültenizin hastaneye göre konumu nasıldır?
Fakültemiz hastanemiz ile yan yana konumlanmaktadır. Ayrıca fakültemizin içerisinden de hastanemize geçiş bulunmaktadır.
Dönemlere göre derslikler nerede bulunuyor?:
Derslerimiz tamamen fakültemizin içerisinde yer almakta olup dönemlere göre ayrılmamaktadır.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı?:
Evet, hastanemizde tüm bölümler tek binada yer almaktadır.
Fakülte ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?:
Hayır, bulunmamaktadır.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?:
Fakültemizde her dönem öğrenci sayısı değişiklik gösteriyor fakat yıllık kontenjan sayısı toplam 134 öğrencidir.
Dönem 4-5’te her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?:
4 bölüm staj 4 bölüm entegre olmakta. Staj gruplarında 6-7 öğrenci bulunmaktadır.
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?:
Üniversitemizde akademisyen başına düşen öğrenci sayısı 21’dir. Fakültemiz; 28 profesör, 14 doçent, 27 doktor öğretim üyesi toplam 69 akademisyene sahiptir.
Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit):
Entegredir.
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır?
Ders içerikleri ve müfredat hakkındaki bilgilerimize aşağıdaki linkten ulaşabilisiniz:
NOT: Müfredat açılan sayfanın en atında yer almaktadır.
Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?:
Ekim-Şubat arası güz dönemi, Mart-Haziran arası ise bahar dönemi dersler işlenmektedir.Her yıl vize ve final haftaları üniversitemiz tarafından akademik takvimle birlikte öğrencilere bildirilmektedir.
Pratik derslerin laboratuvar koşulları nasıldır?
Lboratuvarımız yenilenen fakülte binamızla beraber baştan inşa edilmiştir. 480 m2 büyüklüğünde aynı anda 150 öğrenciye öğrenciye eğitim verebilecek düzeyde en son teknolojik imkanlara sahip şekilde yapılmıştır. Eğitimcinin önünde bulunan fantom modeli ve modele üstten bakan bir kamera sayesinde öğrenciler, önlerinde bulunan monitörlerde eğitimcinin fantom modeli üzerinde uyguladığı işlemleri eğitimcinin gözünden takip edebilmekte ve kendi fantom modelleri üzerinde uygulayabilmektedir. Fantom modellerin tüm fiziksel özellikleri hasta senaryosunu en iyi simüle edebilecek şekilde ayarlanmıştır. Öğrenciler model üzerinde aeratör ve mikromotor ile uygulama yapabilmekte, protetik, restoratif ve endodontik işlemlerin uygulamalarını yapabilmektedir.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır?
Dersler yıllık olarak alınmaktadır. 2 ara sınav, 1 final sınavı dışında ilgili derslerin stajlarında da başarılı olma şartı mevcuttur. Ara sınavların %40’ı, Final sınavının %60’ı alınarak, geçme notu 60/100’dür.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…:
Marmara Üniversitesi Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biridir. Bu da zaman içinde üniversitenin daha fazla tanınmasına ve kendini geliştirmesine imkan sağlamıştır. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi vizyonu, misyonu,güçlü akademik kadrosu, mezunlarının yüksek istihdamı konusunda oldukça başarılı bir konumdadır. 40 yıllık geçmişi olan Fakültemiz bugün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Diş Hekimliği Fakülteleri sıralamasında en üst sıralardadır. Fakültemizin binası yeni, preklinik laboratuvarları ve entregre ünitleri son teknolojidir. Ayrıca eğitim dilinin İngilizce olması kendinizi geliştirebilmeniz ve makaleleri orijinal dilinde okuyabilmenizde önemli rol oynar.
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği fakültesinin tek dezavantajı eğitim öğretimin zorlayıcı olmasıdır fakat bu da iyi bir hekim olarak yetişmenizi sağlar. Onun dışında kampüse ulaşım seçenekleri kısıtlıdır.
Fakültenizde pandemi sürecinde pratik eğitim koşulları nasıldı?
2021 mart ayından itibaren; 1’ler haftada 1 gün, 2’ler haftada 2 gün, 3’ler haftada 3 gün olacak şekilde pratik eğitimlerine devam etmişlerdir.
Fakültenizde pandemi sürecinde teorik eğitim koşulları nasıldı?
Teorik dersler tamamen online işlenmektedir.
Fakültenizde pandemi sürecinde ölçme ve değerlendirme sistemi nasıldır?
Teorik sınavlar online sınav / assignment şeklinde yapılmaktadır.