Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Bölümün amacı; en son teorik bilgilere sahip, insan sağlığını ön planda tutan, bilimsel gelişmelere duyarlı ve açık, toplum ağız ve diş sağlığına öncelik veren, modern ve ileri teknolojiye dayalı en sağlıklı aynı zamanda kaliteli tedavi hizmetlerini veren ve ayrıca liderlik vasıflarına sahip topluma önderlik edebilecek diş hekimleri yetiştirmektir.

Fakültemizin hedefi, mesleki bilgi ve teknolojileri, gelişmeleri ve değişimleri izleyebilecek, uygulayabilecek hatta katkıda bulunabilecek, yalnız tedavi edici değil aynı zamanda koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerini geliştirecek ve sürdürebilecek, bunları yaparken de meslek etiği ve ilkelerini göz önünde tutarak, kanıta araştırmaya dayalı sonuçları değerlendirebilecek hekimler yetiştirmektir. Öğrencilerimizi çok iyi birer diş hekimi olarak yetiştirmenin yanı sıra, kararlarını özgürce veren iletişim ve liderlik özellikleri ile donanmış bireyler olmalarına da katkıda bulunmaya kararlıyız.

Diş hekimliği fakültemizin hedefi kısa zamanda sizlerle birlikte diğer diş hekimliği fakülteleri içinde ilk sıralara yerleşmektir. Ulusal ve uluslararası alanda yetkin ve yeterli diş hekimliği eğitimi verebilecek bir fakülteye davetlisiniz.

Diş Hekimliği Fakültesinin eğitim süresi 5 yıldır ve eğitim dili Türkçe’dir.

Çalışma alanları: Diş hekimleri hastanelerde, dispanserlerde veya özel muayenehanelerde görev yaparlar.