İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Diş Hekimliği

 

                             İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

 

Üniversite hangi ilde bulunuyor?

MALATYA

 

Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?

Şehirden üniversiteye trambüs ve dolmuş hattı mevcuttur.

 

Şehrin yurt olanakları nasıldır?

Kampüsün içerisinde ve çevresinde devlet, yarı özel ve özel yurtlar mevcuttur.

 

Evlerin kira durumu ve özellikleri nasıldır?

Son bir yıl içerisinde yaşanan depremin de etkisiyle evlerin kira fiyatlarında artış yaşanmıştır. Üniversiteye yakın eşyalı/eşyasız daireler mevcuttur.

 

Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?

İnönü Üniversitesinin tüm fakültelerini içinde barındıran güzel bir kampüsü vardır. Kampüsün içerisinde kafeler, kütüphane, açık/kapalı yüzme havuzu vb. bulunuyor.

 

Üniversitenin kütüphane,çalışma salonu olanakları nasıldır?

Kampüs içerisinde Merkez Kütüphanesi adı verilen zengin bir içeriğe sahip olan ve tüm fakültelerden öğrencilerin ders çalışmak, araştırma yapmak için kullanabileceği bir kütüphane vardır. İçerisinde bir kısmı 7/24 olarak kullanıma daima açıktır. Bunun dışında tıp ve eczacılık fakültelerinin de kendilerine ait fakülte içerisinde kütüphaneleri mevcuttur. Diş hekimliği fakültesinin kendisine ait bir kütüphanesi maalesef ki yok.

 

Okuldaki yemek imkanları nasıldır?

Diş hekimliği fakültesinde en üst katta bir kantin bulunmakta ve öğlen sıcak yemek, tost gibi hizmetler vermektedir. Onun haricinde üniversitenin yemekhanesinde düşük bir ücrete güzel yemekler çıkmakta ve öğrenciler genelde orayı tercih etmektedir. Diş hekimliği fakültesine yakın restorant sayısı yok denebilecek kadar az.

 

 

 

Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?

Üniversite şehrin doğusuna doğru ve biraz dışında yer almaktadır. Merkez, İnönü Üniversitesi arası mesafe: 17 kmdir. Diş Hekimliği fakültesi kampüsünün girişinde olup kampüse biraz uzak kalmaktadır.

 

Fakültenin web sitesi nedir?

http://www.inonu.edu.tr/tr/dishekimligi

 

Diş Hekimliği Fakültesi ne zaman kurulmuştur?

Üniversitemiz Senatosu’nun 23.01.2009 tarih ve 2009/2-5-2 sayılı kararı ile 2009-2010 eğitim-öğretim yılında aşağıda belirtilen bölüm ve anabilim dallarının kurulması için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına oybirliği ile teklif edilmiş ve 14.04.2009 tarih ve 1692 sayılı yazısı ile de açılması uygun görülmüştür.
16.04.2009 tarihinde Prof.Dr. Ünsal Özgen fakültemize dekan olarak atanmıştır. Bu tarihte Ağız, Diş, Çene Hastalıkları ve Cerrahisi, Protetik Diş Tedavisi, Ortodonti, Pedodonti, Oral Diagnoz ve Radyoloji, Diş Hastalıkları ve Tedavisi ve Periodontoloji anabilim dallarının açılmasına karar verildi.

 

Fakültede hangi öğrenci değişim programları uygulanmaktadır?

ERASMUS, MEVLANA VE FARABİ

 

Fakültenin eğitim dili nedir?

Türkçe

 

Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mıdır?

Fakültemizin kendi kapsamında böyle bir zorunluluğu ve uygulaması yoktur.

 

 

Fakültenin devam zorunluluğu var mıdır? Var ise devamsızlık bilgilerini nereden öğreniyorsunuz?

Fakültede devam zorunluluğu vardır ve sıkı bir şekilde takibi yapılır. Özellikle preklinik/klinikte yüksek önem taşımaktadır. Devamsızlık çizelgeleri öğrenci işlerine gider ve takibi oradan yapılır.

 

 

Dönemlere göre derslikler nerede bulunuyor?

İnönü Diş Hekimliği Fakültesi derslik konusunda yetersiz olduğu için 1. Ve 2. Sınıf öğrencileri Tıp fakültesinin dersliklerinde teorik derslerini görmekte, pratikler için kendi fakültelerine gitmektedirler.(Tabi bu durum her yıl değişebiliyor.) 3-4-5. Sınıflar fakültedeki dersliklerde öğrenim görmektedir.

 

Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı?

Evet.

 

Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır?

Ders programları ve içerikleri web sitesinde mevcuttur.

 

Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?

http://www.inonu.edu.tr/tr/dishekimligi/10140/menu

 

Dönemi tamamlamak için yaptığınız not sisteminiz nasıldır?

100 lük puan sistemi üzerinden geçme notu 60 dır. 1-2-3. Sınıflarda pratiği olan derslerin hem teorik hem pratik sınavı yapılır ve %50-50 hesaplanıp aldığımız not belirlenir.

 

Pratik derslerin lab koşulları nasıldır?

Fakültemizde 2 tane preklinik mevcuttur. Genellikle sınıf ikiye bölünür ve o şekilde eğitim verilir.klinikler imkan olarak yeterli düzeydedir.

 

 

 

 

Makaleye Yorum Yap