HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
Üniversite hangi ilde bulunuyor?
Ankara’da Sıhhiye Yerleşkesinde bulunuyor.
Üniversite statüsü nedir? (Devlet – Vakıf)
Devlet
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
Türkiye’nin başkenti olan Ankara’da Anıtkabir başta olmak üzere gezilip görülecek onlarca müze,sanat galerileri, milli parklar, göller, cadde ve meydanlar, seyir terasları, gösteri merkezleri ve aktif bir gece hayatı vardır.
Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?
Şehir içi ulaşımda metro, banliyö, otobüs, dolmuş, taksi kullanılırken şehirler arası ulaşımda havaalanı, yükse hızlı tren terminali ve otobüs terminali kullanılmaktadır.
Şehrin konaklama olanakları nasıl?
Ankara geneli 32 adet KYK yurdu, okulumuza yakın ya da kolay ulaşım sağlanabilecek yaklaşık 45 özel yurt bulunmaktadır. Ev tutmak isteyenler içinse evler genellikle çok yıllık evin durumuna göre de kiralar 900-2500 lira arasında değişiyor.
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?
Üniversitenin yemek bursu ve konaklama bursu mevcuttur.
Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Hacettepe genelinde 120’den fazla öğrenci topluluğu vardır. Öğrenciler için en iyi fırsat bu
topluluklardır. Bunun dışında Sıhhiye Kampüsü’nde bir adet spor salonu bulunmaktadır. Bu spor salonunda fitness salonu, voleybol sahası, basketbol sahası, badminton sahası, masa tenisi bulunmaktadır. Beytepe Kampüsü’nde Sıhhiye Kampüsü’nde bulunanların yanı sıra Amerikan futbolu sahası, futbol sahaları, tenis kortları, olimpik yüzme havuzu bulunmaktadır.
Üniversitenin kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
Sıhhiye yerleşkesindeki kütüphane 7/24 açıktır.
Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Diş hekimliği fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
Üniversitede 120’yi aşkın öğrenci topluluğu bulunuyor. Diş Hekimliği tabanlı öğrenci topluluğu HÜDBAT’tır.
Okuldaki yemek imkanları nasıldır?
Kampüste 2 yemekhane var. Tüm kampüs faydalanabiliyor yemek 2.85 Türk lirası. Genel olarak ortalama bir devlet üniversitesi yemekhanesi standartlarına sahip. Onun dışında okul çevresinde yemek yenebilecek birçok mekan bulunuyor.
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Diş Hekimliği Fakültesi Sıhhiye Kampüsü’nde bulunmaktadır. Sıhhiye Kampüsü Kızılay ve Ulus’a 15 dakika yürüme mesafesindedir.
Fakültenin web sitesi nedir?
Fakülteniz ne zaman kurulmuştur?
Hacettepe Sağlık Bilimleri Yüksekokulu 1961’de kurulup 1963’te Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi haline getirilmiştir. Bu fakülteye bağlı Diş Hekimliği Yüksekokulu Türkiye’de ikinci diş hekimliği okulu olarak kurulmuştur. 1971 yılında ise fakülte haline getirilmiştir.
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
Kampüs içinde kapalı spor salonu, fitness salonu, masa tenisi, aynalı dans salonları, müzik yapılabilecek odalar mevcut. Bahar şenlikleri, konserler, yarışmalar ve birçok etkinlikler de bulunmaktadır.
Fakültede hangi öğrenci değişim programları uygulanmaktadır?
Erasmus, Mevlana ve Farabi değişim programları uygulanmaktadır.
Fakültenin eğitim dili nedir?
Eğitim %100 Türkçe verilmektedir.
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mıdır?
İsteğe bağlı hazırlık eğitimi verilmektedir.
Fakültenizin hastaneye göre konumu nasıldır?
Fakülte ve hastane aynı binada yer almaktadır.
Dönemlere göre derslikler nerede bulunuyor?:
Bütün derslikler fakülte binasında yer almaktadır.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı?:
Evet, aynı binada.
Fakülte ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?:
Anatomi dersi için laboratuvar fakülte binasının biraz ilerisinde.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?:
Dönem 1 —- 144 kişi
Dönem 2 —- 180 kişi
Dönem 3 —- 160 kişi
Dönem 4 —- 160 kişi
Dönem 5 —-135 kişi
Dönem 4-5’te her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?:
En küçük staj grupları (ortodonti, pedodonti): 7-8; asıl staj grupları (restoratif, endodonti, periodonti, cerrahi): 17-18; protez ise genelde 38 kişi oluyor
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?:
Her öğretim üyesine 8 öğrenci düşüyor.
Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit):
Hacettepe’nin tüm bölümlerinde entegre eğitim sistemi kullanılmaktadır.
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır?:
Genel olarak Dönem 1 tıp giriş dersleri, dönem 2 tıp giriş dersleri, dönem 3 diş hekimliği giriş dersleri ve tıp dersleri, dönem 4 diş hekimliği dersleri, dönem 5 diş hekimliği ve tıp dersleri. Her dönemde çeşitli seçmeli dersler bulunmaktadır. Ayrıntılı bilgi web sitesinde mevcuttur.
Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?:
Akademik takvim genel hatlarıyla ekim başı gibi başlayıp haziran sonunda bitecek şekilde hazırlanmaktadır. Dönem 4 ve 5’te dönem 1-2-3’ten 1-2 hafta önce açılır.
Pratik derslerin laboratuvar koşulları nasıldır?
Pratik derslerin laboratuvar koşulları artan kontenjana bağlı olarak değişiklik gösterebilir ancak şimdiye kadar öğrencilere yeterli koşullar sunulmuştur.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır?
Kimi derslerde 1 vize 1 final, kimi derslerde ise 2 vize 1 final sınavı uygulanmaktadır. Pratik derslerde ise vize ve finale ek olarak her hafta verilen ödevler de notlandırılmaya dahil edilmektedir. Ders başarı notu; ara sınav not ortalamasının % 40’ı ile genel sınav notunun % 60’ının toplanması sonucunda elde edilir. Öğrencilerin başarılı olabilmeleri için genel veya bütünleme sınavlarından en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Öğrencilerin o eğitim yılında başarılı sayılmaları için hesaplanan ders başarı not ortalamasının (Alan dışı seçmeli dersler ve ortak zorunlu dersler hariç) en az 55 (C3) olması gereklidir.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…:
Birbirinden başarılı hocaların olması, alınan eğitimin birçok üniversiteye göre üst kalite olması, staj döneminde bakılan hasta çeşitliliğinin fazla olması, fakültenin merkezi konumu, şehrin olanakları ve daha birçok sebep var.
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Sıhhiye yerleşkesinin hastanelerden dolayı halka açık olması sebebiyle tam bir kampüs havasının olmaması, fakülte yakınlarında konaklama yapabileceğiniz evlerin eski olması, yeni yerleşim alanlarının fakülteye uzak ve pahalı olması.
Fakültenizde pandemi sürecinde pratik eğitim koşulları nasıldı?
Fakültemiz pandemiyi pratik eğitimi açısından en verimli kullanan üniversitelerin başında gelebilir. 1, 2 ve 3. sınıflarda evde online bir şekilde, satın almış olduğumuz ya da okulun bize göndermiş olduğu malzemelerle eğitime devam ettik. Koşullar zor olsa da alabileceğimiz en iyi eğitimi aldık.
Bunun yanında klinik öğrencileri pandemi döneminde okula giderek stajlarını yaptılar.
Fakültenizde pandemi sürecinde teorik eğitim koşulları nasıldı?
Teorik eğitim açısından birçok hocamız online ders anlatmayı tercih etti, bazı derslerde sisteme yüklenen videoları izleyerek çalıştık.
Fakültenizde pandemi sürecinde ölçme ve değerlendirme sistemi nasıldır?
Teorik eğitimler için Huzem sistemi üzerinden kameralı veya kamerasız sınavlar yapıldı. Bazı derslerde ödev şeklinde notlandırılma yapıldı. Pratik eğitim için kamera karşısında istenen görevin yapılması veya belirlenen vakte kadar yapılan görevin fotoğraflarının sisteme yüklenmesi şeklinde bir notlandırma sistemi uygulandı.