Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Diş Hekimliği

BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

Üniversite hangi ilde bulunuyor?

Biruni Üniversitesi İstanbul’da bulunmaktadır.

Üniversite statüsü nedir? (Devlet – Vakıf)

Üniversitemiz ‘’ Vakıf Üniversitesi’’ olarak geçmektedir.

Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul, sırasıyla Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Latin İmparatorluğu, sonrasında tekrar Bizans İmparatorluğu ve son olarak Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmıştır. Zamanında çokça farklı kültüre ev sahipliği yapmış ve her ev sahipliği yaptığı kültürden de bir parça alıp kendine katmış etkileyici bir şehirdir. Avrupa ve Asya gibi iki kıtayı birbirine bağlaması dolayısıyla da çok önemli bir coğrafi noktada olduğunu da söyleyebiliriz. Gerek turistik anlamda gerek de tarihi anlamda birçok önemli mekâna sahip olan şehrimizde gezilebilecek yerler oldukça fazladır. Buna ek olarak kampüsümüz Topkapı Surları içerisine konumlanmış olması dolayısıyla tarihle iç içe olduğu söylenebilir.

Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?

Üniversitemiz İstanbul şehir merkezinde konumlanmış, ulaşımı kolay (Marmaray Kazlıçeşme istasyonuna, Cevizlibağ metrobüs durağına, Avrasya Tüneline yakın) Topkapı Surları’nın karşısında, yeşillikler içinde, İstanbul’un tarihi dokusuyla iç içe bir kampüstür.
Biruni Üniversitesi, İstanbul ili, Zeytinburnu ilçe sınırındaki 10. Yıl Caddesi Protokol Yolu üzerinde bulunur. Buraya ulaşmak için şu otobüs hatlar kullanılabilir.
48A GÖKTÜRK – KAZLIÇEŞME
93C ZEYTİNBURNU – BEYAZIT
MR12 KAZLIÇEŞME – VEZNECİLER
93 ZEYTİNBURNU – EMİNÖNÜ
85C DAVUTPAŞA YTÜ – KAZLIÇEŞME
Ulaşım saatlerine de güncel olarak ulaşmak için
http://www.iett.gov.tr adresini tıklayabilir ve değişen güzergâhları da inceleyebilirsiniz.

 

Şehrin konaklama olanakları nasıl?

Üniversitemizin yakınlarında öğrencilerine yetebilecek miktarda yurt ve benzeri apartlar bulunmaktadır. Her öğrenci kendi isteklerine ve maddi durumuna göre kalacağı evi veya yurdu seçebilir. Konumu dolayısıyla konaklama ücretleri İstanbul geneliyle karşılaştırıldığında daha uygundur bu da öğrencilerimiz için önemli bir avantajdır.

Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?
YKS Bursu İndirimi:
Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) kılavuzunda belirtilen tam burslu(%100) veya indirimli (%50, %25) kontenjanlarına yerleşmiş olan öğrencilere verilen, öğretim ücretinin tamamını veya bir kısmını kapsayan karşılıksız burs/indirimleridir. YKS burs indirimi haricinde tercih indirimi bursları da üniversitemizde mevcuttur. Her fakültede değişkenlik gösterebildiğinden detaylara

https://aday.biruni.edu.tr/content/files/uploads/11/%C3%B6deme-
se%C3%A7enekleri-ve-burslar.pdf formuna tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Akademik Başarı Bursu, Personel İndirimi, Mezun İndirimi, Aile(kardeş, eş) İndirimi, Sporcu İndirimi, Engelsiz Eğitim İndirimi, Öğretmen İndirimi veya Peşin Ödeme İndirimi gibi başka burs imkanlarına da sahip olan üniversitemizde size uyan burs imkanını seçerek de kayıt olmanız mümkündür.

 

Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Üniversitemiz çeşitliği sosyal kulüplere sahiptir. Her yıl başında öğrencilerimiz tanıtım fuarlarına katılıp kendine uygun sosyal kulüpleri seçmekte özgürdür. Tanıtım fuarlarında kulüp başkanları ve kulüp üyeleri sayesinde merak ettiği soruları sorarak kulübün kendine uygun olup olmadığını anlayabilir. Bazı aktif çalışan kulüplerimiz: Sinema Kulübü, Sokak Hayvanları Kulübü, LÖSEV kulübü, Fotoğrafçılık Kulübü, Dans Kulübü, Arama Kurtarma Kulübü, Okçuluk Kulübü, Sağlık Kulübü, Bisiklet Kulübü, Doğa Aktiviteleri Kulübü…

 

Üniversitenin kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
Üniversitemizin kampüsü içerisinde kütüphanesi ve kütüphane içinde ortak çalışma alanları haricinde bireysel çalışma odaları da bulunmaktadır. Reyhan Binası’nda da her katta çalışma odaları bulunmaktadır.

Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Diş hekimliği fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
Sosyal imkânlarda da açıklamış olduğumuz üzere çokça sosyal kulübe ev sahipliği yapan üniversitemizin diş hekimliği öğrencilerine özel olarak da açmış olduğu kulüpler mevcuttur. Bunun için öğrencilerimiz Sağlık Kulübü’nü veya sadece diş hekimliği öğrencilerinin katılabildiği BUDSA kulübüne katılabilir. Kulübün detaylı bilgileri için İnstagram adresini de takip edebilirsiniz: @officiallybudsa

Okuldaki yemek imkanları nasıldır?
Okulumuzda Biruni Binası’nda yer alan yemekhanemiz bulunmaktadır. İsteyen öğrencilerimiz ev yemekleri tercih etmek istediklerinde yemekhaneyi tercih edebilir. Ancak herkesin yemek tercihleri aynı olmadığından farklı yemekler yiyebileceğiniz kafeler de mevcuttur. Reyhan Binası içerisindeki kafeler veya Biruni Binası’nın önündeki açık mekân kafelerde de istenilen yemekleri tercih edebilirsiniz.

Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Üniversitemiz İstanbul şehir merkezinde konumlanmış, ulaşımı kolay Topkapı Surları’nın karşısında, yeşillikler içinde, İstanbul’un tarihi dokusuyla iç içe bir kampüstür.

Fakültenin web sitesi nedir?
Fakültemize web üzerinden ulaşmak için
https://dishekimligi.biruni.edu.tr/ adresini tıklayabilirsiniz.

 

Fakülteniz ne zaman kurulmuştur?
Tıp, Eczacılık, Astronomi, Matematik, Fizik, Coğrafya ve Tarih başta olmak üzere birçok alanda önemli eserler vererek dünya bilim tarihine “Evrensel Deha” olarak adını yazdıran Türk bilim insanı Ebu Reyhan El-Biruni’den ilham alarak vakıf üniversiteleri arasında yerini alan Biruni Üniversitesi, tamamı sağlık alanıyla ilgili 6 Fakülte ve 1 Meslek Yüksekokulu ile 2014-2015 eğitim öğretim yılı itibariyle akademik faaliyetlerine başlamıştır.

Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
Önceki sorularda açıklandığı gibi öğrencilerimiz kendine uygun gördüğü kulübü seçerek kendini sosyal, sportif ve kültürel anlamda da geliştirebilir. İstediği kulübü hem İnstagram üzerinden hem de kurulan Whatsapp gruplarından kolayca takip edebilir. Böylelikle yapılan etkinlikler kaçırılmamış olur.

Fakültede hangi öğrenci değişim programları uygulanmaktadır?
Okulumuz Erasmus ve Internship4all gibi değişim programlarına sahiptir. Detaylı bilgi için https://int.biruni.edu.tr/site/ tıklayabiliriniz.

Fakültenin eğitim dili nedir?
Fakültemizde Türkçe ve %100 İngilizce olmak üzere eğitim dilleri mevcuttur. %100 İngilizce eğitim vermesi dolayısıyla de yabancı ülkelerden gelen arkadaşlarımız da kolay bir şekilde eğitim alabilmektedirler.

Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mıdır?
Evet, hazırlık sınavı geçilemediği takdirde İngilizce bölüm öğrencileri hazırlık okuma durumundadırlar.

 

Fakültenizin hastaneye göre konumu nasıldır?
Diş hekimliği hastanesi de kampüs içerisindedir dolayısıyla öğrenciler ekstra bir ulaşıma ihtiyaç duymamaktadırlar.

Dönemlere göre derslikler nerede bulunuyor?
Derslikler bölüm bölüm ayrılmıştır. Örneğin Diş Hekimliği: Reyhan Binası 3. Kat, Eczacılık Fakültesi Biruni Binası 4. Kat gibi. Ancak derslikler yıl yıl değişkenlik gösterebilmektedir ve diğer fakültelerle ortak alınan dersler amfiler yerine konferans salonlarında da işlenebilmektedir.

Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı?
Hayır, iki binaya yayılmış şekilde eğitim vermektedir.

Fakülte ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?
Hayır, bulunmamaktadır.

Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?
Her yıl kontenjan artmaları ve azalmaları nedeniyle değişiklik göstermektedir. Ancak genellikle İngilizce Bölüm öğrencilerimizin sayısı Türkçe Diş hekimliğine göre daha azdır.

Dönem 4-5’te her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?
Sınıf mevcuduna göre değişiklik göstermektedir. Ancak genelde 5-8
arası değişmektedir.

 

Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?:
İngilizce ve Türkçe kontenjanları birbirinden farklı olduğu için değişkenlik göstermektedir ancak ortalama olarak bir akademisyene 6 öğrenci düşmektedir.

 

Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit):
Fakültemizde vize- final sistemi uygulanmaktadır. Birinci sınıftan itibaren pratik derslerimizde de eşzamanlı vize ve finallere girmekteyiz. İlk üç yıl teorik ve pratik derslerimizi alıp bitirildikten sonra son iki yıl hastanede staj yapmaya başlanır. Böylelikle hem preklinik hem de klinik derslerimizi güçlü eğitim kadrosundaki hocalarımız gözetiminde bitirmiş oluruz.

Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır?
Dönemlere göre ders içeriklerinde farklılıklar bulunmaktadır. Detaylı ders içeriklerine https://dishekimligi.biruni.edu.tr/index.php/dis-hekimlig-fakultesi-ders-bilgileri/ adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?
https://dishekimligi.biruni.edu.tr/index.php/akademik-takvimi/ linkine tıklayarak akademik takvime ulaşabilirsiniz.

Pratik derslerin laboratuvar koşulları nasıldır?
Pratik derslerimiz için öğrendiğimiz konuyla bağımlı olmak üzere laboratuvarları da kullanmaktayız böylelikle teorikte öğrenmiş olduğumuz bilgileri çok daha akılda kalan hale getirmekteyiz. Buna ek olarak laboratuvarda öğrendiğimiz ek bilgiler sayesinde hem DUS için hem de ilerideki diş hekimliği hayatımız için önemli farkındalık yaratmış oluyoruz.
Temel Tıp bilimleri laboratuvarları haricinde preklinik laboratuvarlarımız da bulunmaktadır. Bu prekliniklerde her öğrencinin kendine özel masası ve fantom çenesi bulunmaktadır. Kliniklerin içinden giriş yapabileceğimiz ya da farklı dış kapıdan giriş yapabildiğimiz alçı odası veya sterilize laboratuvarımız da bulunmaktadır.

 

Fakültenizin dönemlere göre ölçme değerlendirme sistemi nasıldır?
Ölçme değerlendirme sistemimiz yıllık ve dönemlik derslere göre değişkenlik göstermektedir. Aynı şekilde dersin akademisyeni gerekli bulduğu durumlarda bu yüzdeleri değiştirebilir. Ama genellikle yıllık derslerde 1. Vize %15, 2. Vize %15, kısa sınavlar %10 ve final sınavı %60 olarak belirlenmiştir dönemlik derslerde ise 1.vize %30, kısa sınavlar %10 ve final sınavı %60 olarak belirlenmiştir.

Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…:
Eğitime önem veren, akademik kadrosu güçlü, preklinik, laboratuvar gibi imkanları iyi olan, ayrıca kendi hastanesi olan bağımsız bir fakülte. Konum olarak da bir sürü yere kolay ulaşım sağlanabilmesi de avantajlardan biri. BirDeha sistemi de bu fakültede önemli olanaklardan bir diğeri. Bu sistem sayesinde derslere daha hazır bir şekilde geliniyor bu
da akademik olarak daha iyi yetişmemize katkı sağlıyor.

Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Maalesef çok büyük bir kampüs olmamasından kaynaklı kampüs hayatı çok yaşanamamaktadır. Ayrıca sosyal olarak bakıldığında aktif olarak çalışan öğrenci topluluklarının da sayısı fazla değildir.

Fakültenizde pandemi sürecinde pratik eğitim koşulları nasıldı?
Bu pandemi sürecinde pratik derslerde maalesef aksaklıklar oldu ama diğer bir sürü üniversitenin aksine bu aksaklıklar büyük değil. Fantom laboratuvarları, Preklinikler ve klinikler yeterli imkana sahip olduğu için 1. 2. 3. Sınıf öğrencileri gruplara bölünüp iki haftada bir pratik derslerini yapabildiler. 4. Ve 5. Sınıf öğrencileri ise kliniklerde hasta görmeye devam edebildiler.

Fakültenizde pandemi sürecinde teorik eğitim koşulları nasıldı?
Pandemi sürecinde genelde teorik dersler hibrit olarak devam etti. Dileyen fakültede dileyen de online olarak derslere katılabildi.

 

Fakültenizde pandemi sürecinde ölçme ve değerlendirme sistemi nasıldır?
Pandemi sürecinde teorik derslerin sınavları BirDeha sisteminden
online olarak, pratik sınavları ise yüz yüze şeklinde yapılmaktadır.

Makaleye Yorum Yap