Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
Üniversite hangi ilde bulunuyor?
ISPARTA
Üniversite statüsü nedir? (Devlet – Vakıf)
DEVLET
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
Isprata göller yöresinin gülü, lavanta bahçeleri ve daha birçok doğal güzelliklerini saymakla bitiremeyeceğimiz aynı zamanda tarihi ve kültürel miraslarıyla turistlerin de gözdesi halindeki naif bir şehridir. Şehrin dört bir yanında karşılaşabileceğiniz tarihi yapılar, farklı kültürlerin yaşam alanları sizleri farklı dönemlere götürebilir. Hem doğadan güzellikler hem de modern hayata dair birçok farklı yapı bulunmaktadır.
Şehrin ulaşım imkânları nelerdir?
Şehiriçi ulaşım oldukça kolay olmakla birlikte birçok yer yürüme mesafesindedir. Kampüse ulaşım için ise şehir içi halk otobüsleri ile kolayca sağlanmaktadır.
Şehrin konaklama olanakları nasıl?
Isparta için tam anlamıyla bir öğrenci şehri diyebiliriz. Öyle ki konaklama da tam manasıyla öğrenciler için planlanmış, kolayca konaklanabilecek birçok yurt ve apart bulunmaktadır.
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkânları nelerdir?
Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Bursu (Üniversitelere ayrılan)
Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan gelen burs bilgilerine göre kontenjanlar birimler bazında dağıtılır. Ekim ayının son haftası ile Kasım ayının ilk haftası öğrenciler burslara müracaat için birimlerine başvuruda bulunurlar. Birimlerde oluşturulan Burs Komisyonu yardıma ihtiyacı olan ve başarılı öğrencileri tespit ederek Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bildirir. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şubesi’nde belirli aşamalardan geçirilerek Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne kesin burs alacak olan öğrencilerin isimleri gönderilir. Daha sonra Ocak ayı içerisinde burs kazanan öğrencilerin paraları Ziraat Bankası aracılığıyla öğrencilerimize ulaştırılmaktadır.
TEV Bursu
Türk Eğitim Vakfı eğitim-öğretim yılı başında Üniversitemize ayırmış olduğu kontenjan sayılarını Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bildirir. Başkanlığımız kontenjan dağılımını yaparak ilgili birimlere gönderir. İlgili birimler bir komisyon oluşturarak başarılı öğrencileri tespit ederler. Tespit edilen öğrenciler gerekli belgeleri (TEV burs formu, ÖSYS sonuç belgesi, transkript, nüfus cüzdanı fotokopisi, onaylı öğrenci belgesi, ailenin mali durumunu gösteren belge) toplayarak bölümüne teslim ederler. Bu bilgiler Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nda bir liste halinde toplanır. Bu listeler Kasım ayı sonuna kadar Türk Eğitim Vakfı’nın genel merkezine ulaştırılır. Aynı şekilde bu öğrencilerimizde Ocak ayından itibaren burslarını almaya başlarlar.
Üniversitenin sosyal imkânları nelerdir?
Üniversitemiz, öğrencilerine içeriği zengin eğitim programlarının yanı sıra, sosyal dünyası geniş bir yerleşke ortamı da sunmaktadır. Yerleşke, kültür merkezleri, sosyal kulüpler, sanat evleri, yemek salonları, kafeteryaları, spor üniteleri, bankaları, iletişim ve ulaştırma ofisleri, yurtları, eğlence mekânları, öğrenci meydanı ve şenlikleriyle gündüz ve gece canlı bir yaşam alanıdır. Üniversite bünyesinde düzenlenen kariyer günlerinde, ulusal sempozyum ve konferanslarda alanlarında söz sahibi kişilerle yakından iletişime geçip onların bilgi ve deneyimlerinden yararlanma, onlardan ilham alma ve fikirlerinizi onlarla paylaşma fırsatı yakalayabilirsiniz.
Üniversitenin kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
Üniversitemizin doğu yerleşkesinde sdü bilgi merkezi Prof.Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi
Geleneksel kütüphane hizmetlerini en son teknolojik gelişmeler ile destekleyen Bilgi Merkezi; kullanıcıların bilgi ihtiyaçlarını kısa sürede ve maksimum düzeyde karşılayarak, eğitim-öğretim faaliyetlerinin ve bilimsel araştırma-geliştirme çalışmalarının alt yapısını oluşturmayı amaçlamıştır. Bilgi Merkezi 4 katlı, 8000 m2 ve 950 kişilik oturma kapasitesine sahip modern binasında hizmet vermektedir. Fakülte binamızda da bir adet çalışma salonu bulunmaktadır.
Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Diş hekimliği fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
Üniversitemizde uluslararası Mühendislik ve Teknoloji Öğrencileri Topluluğu satranç ve zeka oyunları topluluğu müzik, münazara vb. birçok farklı alandan topluluk bulunmaktadır. Diş hekimliği ile ilgili etkinlikleri ADİS ve SİHAT yürütmektedir.
Okuldaki yemek imkânları nasıldır?
Fakültede öğrenci yemekhanesi bulunmakta ve yemekler tabildot usülü olarak hizmete sunuluyor. Haftalık veya günlük yemek satın alınabilmektedir
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Üniversitemiz doğu ve batı yerleşkesi olmak üzere iki adet yerleşkeden oluşmaktadır. Şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta istanbul otobanı üzerinde bulunuyor. Fakültemiz doğu yerleşkesinde bulunmaktadır.
Fakültenin web sitesi nedir?
Fakültemizin web sitesine buradaki linkten ulaşabilirsiniz:
Fakülteniz ne zaman kurulmuştur?
Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 1995 yılında şehir merkezinde eski Sümerbank binasında iptidai şartlarda kurulmuş ve aynı yıl öğrenci eğitimi ve öğretimine başlanmıştır.
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
Fakültemizde tüm dönemlerin toplu olarak katıldığı voleybol, tenis , basketbol vb. pek çok sosyal etkinlik düzenlenmektedir.
Fakültede hangi öğrenci değişim programları uygulanmaktadır?
Yurt dışında anlaşmalı olduğumuz fakültelerde, Erasmus programı ile burslu olarak 3, 6 ve 12 ay süreyle devam ettirebilmektedirler.
Fakültenin eğitim dili nedir?
Derslerimiz Türkçe işlenmektedir.
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mıdır? Evet,fakültemize başlamadan her öğrenci İngilizce sınava tabi tutulmaktadır. Muaf olmayan öğrenciler yıl içerisinde ingilizce dersi almaktadır
Fakültenizin hastaneye göre konumu nasıldır?
Fakültemiz hastanemiz ile aynı binada konumlanmaktadır.
Dönemlere göre derslikler nerede bulunuyor?:
Tüm derslikler yan yana ve tek katta bulunuyor. Laboratuvar ve preklinik laboratuvarları farklı katlarda yer almakta.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı?:
Evet, hastanemizde tüm bölümler tek binada yer almaktadır. Ameliyathane ise fakülte içerisinden geçilebilen engelsiz ağız diş sağlığı hastanesi ek binasında bulunuyor.
Fakülte ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?:
Hayır, bulunmamaktadır.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?:
Fakültemizde her dönem öğrenci sayısı değişiklik gösteriyor fakat yıllık kontenjan sayısı 100 öğrencidir.
Dönem 4-5’te her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?:
Ortalama her staj grubu 12 kişiden oluşuyor.
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?:
Fakültemizde 13 profesör 12 doktora öğretim üyesi , 8 doçent ve birçok araştırma görevlisi mevcut
Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit): Fakültemizde şu anda hibrit eğitim sistemi geçerlidir.
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır?: Ders içerikleri ve müfredat hakkındaki bilgilerimize aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://obs.sdu.edu.tr/Public/EctsShowProgramDetails.aspx?BolumNo=2101&BirimNo=21
Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?:
Ekim-Ocak arası güz dönemi, Mart-Haziran arası ise bahar dönemi dersler işlenmektedir. Her yıl vize ve final haftaları üniversitemiz tarafından öğrencilere en az 2 hafta önceden bildirilmektedir.
Pratik derslerin laboratuvar koşulları nasıldır?
Okulumuzda diş hekimliği eğitimi için 3 adet preklinik laboratuvarı ve 1 adet fantom laboratuvarı bulunmaktadır. Tıp fakültesi derslerinin pratik eğitimleri için biyokimya, anatomi, histoloji gibi derslerin laboratuvarları mevcuttur. Anatomi laboratuvarında eğitim için çeşitli materyaller ve kadavra inceleme imkanı sunulmaktadır.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır?
Temel tıp bilimleri dersleri ilk iki yıl ağırlıklı olarak işlenmektedir. Derse göre değişmekle birlikte 2 vize 1 final şeklinde oluyor ve pratik sınavlar da buna eşlik ediyor. 4. ve 5. sınıfta hasta üzerinden pratik sınavlar da yapılmaktadır.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…:
Fakültemizin preklinik laboratuvarları ve ve akademik kadrosu oldukça nitelikli. Aynı zamanda eğitim şartları oldukça uygun. Hasta kapasitesi güçlü ve hasta bakmak için yeterli fiziki şartlara sahip. Sosyal açıdan da birçok faaliyete ulaşmak oldukça kolay.
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Dezavantaj diyebileceğim bir şey bulamıyorum. Çünkü istediğimizde kendimize uygun yapabilecek kampüs ve şehir civarında farklı aktivitelere erişmek mümkün.
Fakültenizde pandemi sürecinde pratik eğitim koşulları nasıldı?
Fakültemizde pandemi süresince dönem 3 ve 2 öğrencilerinin preklinik eğitimleri gruplar halinde olmak şartı ile yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Dönem 4 öğrencileri stajlarını bahar döneminde ,Dönem 5 öğrencilerimiz ise stajlarını güz döneminde alarak pratik eğitimlerini tamamlamakta.
Fakültenizde pandemi sürecinde teorik eğitim koşulları nasıldı? Tüm dönemler teorik dersleri online sistem üzerinden almaktadır.
Fakültenizde pandemi sürecinde ölçme ve değerlendirme sistemi nasıldır?
Derslere göre farklılıklar mevcut. Çevrimiçi test, ödevlendirme, çeviri vb. gibi farklı uygulamalar yapılmaktadır.