İSTANBUL SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
Üniversite hangi ilde bulunuyor?
İstanbul
Üniversite statüsü nedir? (Devlet – Vakıf)
Devlet
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
İstanbul bilindiği üzere ülke genelinde sosyal ve kültürel açıdan en gelişmiş şehir olup bolca sanatsal etkinlikler, olabildiğince tarihi turistik mekanlarla doludur. Çok kültürlü bir yapıya sahiptir. Camiler, kiliseler, sinagoglar bir arada bulunmaktadır. Tarihi Yarımada, Boğaziçi, Galata Kulesi, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Cami, Yerebatan Sarnıcı, Galata Köprüsü gibi önemli tarihi yapılara ev sahipliği yapar. Öğrenciler için bir çok sosyal ve kültürel aktivite mevcuttur. Şehrin tarihi dokusu bütün ihtişamını korumaktadır. Özellikle Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarından kalan tarihi eserler ve kültürel mekanlar müze olarak da hizmet vermektedir. Tarihi açıdan çok zengin bir şehir olması yanında gençlerin sosyalleşebileceği birçok mekânı bulundurur. Bunların başında Kadıköy, Beşiktaş, Taksim gibi turistlerin de odağı olmuş güzel ve eğlenceli ilçeler, mekanlar vardır. İstanbul’un kültürel miras alanlarının uluslararası önemi, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde “İstanbul’un Tarihi Alanları” başlığı içerisinde kendilerine yer verilerek tanınmıştır.
İl Trafik No:34
İl Telefon Kodu: Avrupa Yakası: 212, Anadolu Yakası: 216
İlçeler: Arnavutköy, Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kâğıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultangazi, Sultanbeyli, Şile, Şişli, Ümraniye, Üsküdar, Tuzla, Zeytinburnu.
Toplam İlçe Sayısı: 39
Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?
Şehiriçi Ulaşım: Minibüs ve otobüslerin yanı sıra, deniz araçları, metro, metrobüs, tramvay, finüküler sıkça kullanılan şehir içi ulaşım araçlarıdır.
www.istanbul-ulasim.com.tr
www.iett.gov.tr
www.sehirhatlari.com.tr
Şehirlerarası Ulaşım: İstanbul’dan yurdun her tarafına karayolu bağlantısı vardır. Yurtiçi ulaşımının hareket noktası, Anadolu yakasında Harem, Avrupa yakasında ise Esenler’de bulunan uluslararası otogardır.
Demiryolu Ulaşım:
www.tcdd.gov.tr
Denizyolu Ulaşım:
www.tdi.gov.tr
www.ido.com.tr
Havayolu Ulaşım: İstanbul’da Avrupa Yakasında yeni yapılan İstanbul Havalimanı ve Asya Yakasında Sabiha Gökçen Havalimanı olmak üzere iki havalimanı bulunmaktadır.
Şehrin konaklama olanakları nasıl?
İstanbul’da 24, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin bulunduğu Anadolu Yakasında 5 tane KYK yurdu bulunmaktadır. Yurtların kapasitesi ve fiziki özellikleri değişmektedir.
Özel Yurt Olanakları: İstanbul’da 50’nin üstünde özel yurt bulunmaktadır. Yurt ücretleri aylık 800-2000TL arası değişebilmekte ve ücretle ilişkili olarak fiziksel özellikleri çeşitlilik göstermektedir.
Üniversitenin çevresindeki ilçelerde(Kadıköy,Üsküdar,Ataşehir,Ümraniye) 1+1, 2+1 ve 3+1 evler mevcut olup evlerin özellikleri çeşitlilik göstermektedir. Ortalama fiyatlar 1+1: 1200-2000 2+1: 1500-2500 3+1: 1700-2500 civarındadır.
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?
Sağlık Bilimleri Üniversitesine yerleşen ve yerleştirildiği puan türünden YKS başarı sıralamasında ilk 100 içinde yer alan öğrencilere; Aylık 3.000TL Üstün Başarı Bursu.
Sağlık Bilimleri Üniversitesine yerleşen ve yerleştirildiği puan türünden YKS başarı sıralamasında ilk 500 içinde yer alan öğrencilere; Aylık 2.000TL Üstün Başarı Bursu.
Sağlık Bilimleri Üniversitesine yerleşen ve yerleştirildiği puan türünden YKS başarı sıralamasında ilk 1.000 içinde yer alan öğrencilere;Aylık 1.000TL Üstün Başarı.
Başarı bursları, Sağlık Bilimleri Haydarpaşa Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (SAHADER) tarafından verilmektedir.
Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Öğrenciler üniversitemizde bulunan çeşitli öğrenci kulübü ve spor takımlarında yer alabilirler.
Üniversitenin kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
MEKTEB-İ TIBBİYYE-İ ŞÂHÂNE MERKEZ KÜTÜPHANESİ:
Hafta içi: 08.30-20.00
Cumartesi: 09.00-16.00 arasında hizmet vermektedir.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile kullanım protokolü olan hastanelerin arşivlerinden bağış olarak alınan yaklaşık 5000 Adet Sağlık, Edebiyat, Tarih vs. konulu eserler teknik işlemleri yapılarak kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. Ayrıca 4900 adet tıp ve sağlık konulu güncel ve nadir eserler satın alınarak teknik işlemleri tamamlandıktan sonra kullanıcı hizmetine sunulmaya başlanmıştır. Kütüphanemiz araştırmacıların bilimsel ve akademik çalışmalarını desteklemek, kullanıcıların eğitim öğretim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla koleksiyon geliştirmeye devam etmektedir. Kütüphanemiz 36 kişilik okuma masası, 15.000 kitap kapasitelidir.
Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Diş hekimliği fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
1-Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet Kulübü (Adem)
2-Bilimsel Araştırma Kulübü
3-Birleşen Eller Kulübü 4-Çevre Kulübü
5-Çocuk Gelişimi ve Mutlu Aile Kulübü 6-Gelişim Kulübü
7-Genç Mekteb-i Tıbbiyeliler Kulübü 8-Genç Vizyon Kulübü
9-Genç Yeryüzü Doktorları Kulübü 10-Genç Yeşilay Kulübü
11-Gezi ve Fotoğrafçılık Kulübü 12-Haraketli Yaşam Toplulüğü Kulübü
13-İbn-i Sina Sağlık Kulübü 14-Kariyer Kulübü
15-İnsan ve Davranış Kulübü 16-Kızılay ve Sivil Savunma Kulübü
17-Kritik Analitik Düşünme Kulübü 18-Kulüb-i Şahane
19-Kültür Sanat Kulübü 20-Lokman Hekim Etik Değerler Kulübü
21-Medeniyet Gençlik Kulübü 22-Müzik ve Halk Oyunları Kulübü
23-Okçuluk ve Atıcılık Kulübü 24-Ombudsmanlık Kulübü
25-Oryantiring Kulübü 26-Sağlıklı Beslenme ve Yaşam Kulübü
27-Sağlıkta Yönetişim ve İnovasyon Kulübü
28-Somalili Öğrenciler Kulübü
29-Sosyal Adalet Kulübü
30-Sosyal Hizmetler ve Dayanışma Kulübü
31-Sosyal Sorumluluk Topluluğu Kulübü 32-Spor Kulübü
33-Tarih Kulübü 34-Uluslararası Öğrenciler Kulübü
35-Yeniler Kulübü
Diş hekimliği fakültesine özel olarak etkinlikler yapan öğrenci toplulukları yoktur. Kulüpler tüm üniversite öğrencilerine hitap etmesi şartı ile açılır. Fakülteye bağlı kulüpler açılmamaktadır.
Okuldaki yemek imkanları nasıldır?
Yemekhanede sadece öğlen yemek çıkmaktadır. Yemekhane dışında kampüste kantinler bulunmaktadır. 2019-2020 öğrenim döneminde yemekhane fiyatı 2.75tl’idi.
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Diş Hekimliği Fakültesi ana binada bulunmaktadır. Üniversitenin en büyük avantajlarından biri şehir içindeki konumudur. Tüm toplu taşıma araçlarına çok yakındır.
Fakültenin web sitesi nedir?
http://dishekimligi.sbu.edu.tr/#Anasayfa
Fakülteniz ne zaman kurulmuştur?
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Diş Hekimliği Fakültesi, topluma en yüksek standartlarda ağız ve diş sağlığı hizmeti vermek için 2017- 2018 akademik yılında öğrenci kabul etmeye başlamıştır.
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
SKS ve okul kulüpleri dahilinde etkinlikler düzenlenmektedir. Her sene düzenlenen Hamidiye ve Gülhane kampüslerini kaynaştıran Sporfest isimli spor festivali, dönem içinde düzenlenen şehir gezileri ve tiyatro, canlı müzik günleri gibi sosyal etkinlikler düzenlenmektedir. Pandemi nedeniyle bu etkinliklerde değişiklik olabilir.
Fakültede hangi öğrenci değişim programları uygulanmaktadır?
Erasmus, Mevlana ve Farabi programları mevcuttur.
Fakültenin eğitim dili nedir?
Fakültede 2 (iki) program bulunmaktadır. Birinci programın eğitim dili Türkçedir. İkinci programın eğitim dili ise %30 İngilizce, %70 Türkçe’dir. İkinci programa uluslararası öğrenciler başvurabilir.
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mıdır?
İkinci program için hazırlık dönemi vardır.
Fakültenizin hastaneye göre konumu nasıldır?
Fakülte hastanesi hakkında şu anda tam bilgi olmaması yanında Sultanbeyli’de olacağı düşünülmektedir. Dolayısıyla fakülte ile hastane arasında en az 1.30-2 saat toplu taşıma ile ulaşım sağlanacağı varsayılmaktadır.
Dönemlere göre derslikler nerede bulunuyor?
Tüm dönemler tarihi binanın belirli bir kanadında yer almaktadır.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı?
Hastane hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır.
Fakülte ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?
Hayır bulunmuyor.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?:
2020 Dönemi 93 öğrenci
2019 Dönemi 92 öğrenci
2018 Dönemi 99 öğrenci
2017 Dönemi 62 öğrenci
Dönem 4-5’te her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?
Staj durumları hakkında net bir düzenleme şu an bulunmamaktadır.
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?
Prof. Dr. Öğretim Görevlisi Sayısı:5
Doç. Dr. Öğretim Görevlisi Sayısı:3
Dr. Öğretim Görevlisi Sayısı:16
Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit):
Normal şartlar altında klasik eğitim sistemi uygulanmaktadır. Her ders için vize ve final sınavı uygulanarak sınıf tamamlanmaktadır. Ancak pandemi nedeniyle bu eğitim sistemi farklılıklar göstermektedir. Şu an hibrit eğitim sistemi uygulanmaktadır.
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır?:
Lisans Eğitimi süreci başlıca ders, preklinik ve klinik eğitimleri kapsamaktadır. 1, 2 ve 3. sınıflar ağırlıklı olarak teorik dersler ve preklinik eğimleri içermektedir. 4. ve 5. sınıflarda ise klinik eğitimler yer almaktadır.
Ders içeriklerine ve müfredata bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz: http://dishekimligi.sbu.edu.tr/EgitimBilgileri/DisHekimligiProgramiDersMufredati
Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?:
https://www.sbu.edu.tr/tr/ogrenci/genel-bilgiler/akademik-takvim
Pratik derslerin laboratuvar koşulları nasıldır?
2019 Güz Döneminde açılan preklinik laboratuvarı 100 kişilik kapasitededir. Her öğrenci için çalışır ve yeni durumda fantomlar bulunmaktadır. Kendine ait bir binada bulunan laboratuvarda alçı odası bulunmaktadır. 1. 2. Ve 3. Sınıflarda tüm alan derslerinin pratik dersleri bu laboratuvarda yapılmaktadır. Preklinik laboratuvarı ana binadan ayrı olarak okulun prefabrik yapılarının olduğu Avrasya bloklarında ve ana binaya yaklaşık 5 dakikalık yürüme mesafesinde kampüsün içinde bulunmaktadır.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır?
Dönemlik dersler için %40 oranında bir vize ve %60 oranında bir final sınavı yapılmaktadır. Yıllık dersler için bir sene içerisinde %20 oranında 2 vize ve %60 oranında 1 final sınavı yapılmaktadır.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…:
Konumu İstanbul’un merkezi yerinde ve her yere kolay ulaşım seçeneği bulunmaktadır.
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Hastane konusunda belirsizlikler sürüyor. Fiziki olarak hastane olmadığı için 4.sınıflar hala hasta bakamadı.
Fakültenizde pandemi sürecinde pratik eğitim koşulları nasıldı?
Pandemi sürecinde pratik eğitime dair dersler yapılmadı ta ki 2020-2021 dönemi mart ayına kadar. Mart ayında tüm sınıflar okulda yüz yüze pratik eğitimlerine başladı.
Fakültenizde pandemi sürecinde teorik eğitim koşulları nasıldı?
Online olarak yapıldı. Öğrenciler belirli saatlerde derse canlı olarak katıldı. Ders kaydı yapılmadı.
Fakültenizde pandemi sürecinde ölçme ve değerlendirme sistemi nasıldır?
Online olarak yapıldı. 2020-2021 final sınavları hakkında belirsizlik sürüyor. Ancak yüz yüze yapılması planlanmaktadır.