İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

HAKKINDA

İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2014 – 2015 akademik yılında ilk öğrencilerini alarak; güçlü, dinamik, deneyimli ve kendi alanlarında ulusal ve uluslararası platformda vizyon sahibi akademik kadrosuyla eğitim yaşamına başlamıştır.

2017 – 2018 akademik yılından itibaren, Fakültemizde ‘İngilizce Diş Hekimliği Lisans Programı’ da açılmıştır. Diş hekimliği eğitim süresi, kaydolunan programa bağlı olarak isteğe bağlı / zorunlu olan İngilizce hazırlık sınıfı hariç beş yıldır. Eğitim programımızın ilk iki yılında yer alan temel tıp bilimleri ve diş hekimliği dersleri ile pratik uygulamaları; Üniversitemizin Tuzla Kampüsündeki ‘Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksi’nde, Diş Hekimliği ve Tıp Fakültelerinin son teknoloji ile donatılmış laboratuvarlarında ve dersliklerde gerçekleştirilmektedir.

Klinik öncesi eğitimimiz, öğrencilerimizin çağdaş bir preklinik eğitimi almasına olanak sağlayacak şekilde hazırlanan ‘Manipülasyon’, ‘Alçı ve Akrilik’ ve ‘Simülasyon (Fantom)’ Laboratuvarlarımızda yürütülmektedir. Laboratuvarlarımızdaki eğitmen masasında bulunan teknolojik kamera ve ses düzeni sayesinde, öğrencilerimiz öğretim üyelerinin pratik uygulamalarını ve öğretilerini kişisel LCD monitörlerinden eş zamanlı olarak izleyebilmekte ve preklinik eğitimi süresince ‘Metal Döküm’ ve ‘Seramik’ Laboratuvarlarımızı da kullanmaktadır.

Fakültemiz; diş hekimliği preklinik eğitiminde bir ilke daha imza atmış ve Simülasyon Laboratuvarımızda; Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından lisanslanmış, ilgili yasal mevzuata uygun olarak radyasyondan korunmak amacıyla zırhlanmış bir odaya, eğitim amaçlı bir röntgen cihazı ile modern bir fantom (maket hasta) yerleştirmiş ve radyovizyografi (RVG) sistemini kurmuştur. Bu sayede, öğrencilerimiz kişisel fantom ünitelerinde klinikte hasta tedavi uygulamalarına hazırlanırken; radyografi almayı da öğrenmekte ve özellikle endodontik tedavilerde sıklıkla kullanacakları bu dijital radyografi sistemini klinik öncesi aşamada uygulayarak olası hatalarını kişisel monitörlerinde izleyerek düzeltebilmektedirler. Böylece, klinik uygulamalarda hastalarını iyonlaştırıcı radyasyonun olumsuz etkilerinden de korumuş olacaklardır.

Öğrencilerimiz 3. Sınıftan itibaren teorik derslerini ve hasta başı klinik eğitimlerini, Tuzla Kampüsümüze 20 dakika ve İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’ne 5 dakikalık mesafede bulunan “Diş Hekimliği Fakültesi Tuzla Eğitim ve Uygulama Hastanesi”nde sürdürmektedir.

Kuruluşumuzdan bu yana hizmet vermekte olan “İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Mecidiyeköy Eğitim ve Uygulama Hastanesi”ne ek olarak; 2017-2018 akademik yılından itibaren hizmete başlayan Tuzla’daki yeni Diş Hekimliği Fakültesi Hastanemiz de, öğrencilerimize daha geniş bir fiziki alanda çağdaş bir diş hekimliği eğitimi sunmak için en üstün teknolojik donanıma sahip amfileri, kütüphane ve seminer salonlarını, araştırma laboratuvarını, genel anestezi ameliyathanesini, son teknoloji cihaz ve malzemeler ile donatılmış öğretim üyesi ve öğrenci klinik ünitlerini ve tüm radyolojik görüntüleme cihazlarını bünyesinde bulundurmaktadır.

Ayrıca, ülkemizde ilk kez Fakültemiz Mecidiyeköy Eğitim ve Uygulama Hastanesi’nde kullanılan ‘teknolojik su dezenfeksiyon sistemi’, Tuzla’daki yeni Diş Hekimliği Fakültesi Hastanemizde de kullanılmakta ve enfeksiyon kontrolünde öğrencilerimizin, hastalarımızın, hekimlerimizin ve çalışanlarımızın güvenliğine büyük katkı sağlamaktadır.

Diş hekimliği alanındaki çağdaş gereksinimler doğrultusunda, güçlü ve donanımlı akademik kadromuz tarafından hazırlanan eğitim programımız sayesinde; Fakültemizden mezun olan öğrencilerimiz, ağız ve diş sağlığı konusunda teorik ve pratik açıdan en güncel bilgi ve becerilerle donatılmış şekilde, ezbere dayalı olmayan, öğrenmeyi ve bilgiye erişmeyi bilen, bağımsız çalışabilen yetkin diş hekimleri olarak meslek yaşamlarına başlayacaklardır.

Fakültemizde beş yıllık diş hekimliği eğitim programını başarıyla tamamlayarak, “Diş Hekimliği” diplomasını alan ve “Diş Hekimi” (Med. Dent.) unvanı ile mezun olan öğrencilerimizi, çok geniş bir meslek yaşamı ve kariyer olanakları beklemektedir. Özel muayenehanelerinde hizmet verebilirler; kamu ya da özel diş hekimliği kurumlarında veya kuruluşlarında çalışabilirler; diş hekimliği doktora programlarına başvurarak doktora yapabilir ve sonrasında akademik kariyerlerine devam edebilirler; Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı’nda (DUS) başarılı oldukları takdirde, uzmanlık eğitimine başlayabilirler.

Bu yıl, Lisansüstü Programlarımızı da başlatmış bulunuyoruz. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak 2017-2018 Akademik Yılı Bahar Döneminde açılan “Ortodonti Doktora Programı”nın yanısıra; “Endodonti Doktora Programı”, “Estetik Restoratif Diş Tedavisi Tezli Yüksek Lisans Programı” ve “Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Tezli Yüksek Lisans Programı” da, 2018-2019 Akademik Yılı Güz Döneminde eğitime başlayacaktır.

Fakültemiz; güçlü ve daha da güçlenecek olan akademik kadrosuyla, çağdaş diş hekimliği eğitimine iddialı ve kararlı bir şekilde devam etmektedir.

Öğrencilerimize başarılar dileriz.

AKADEMİK KADRO

Deniz Gökçe Meral
Prof. Dr. Deniz Gökçe MeralDekan Yardımcısı