Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
Üniversite hangi ilde bulunuyor?
Eskişehir
Üniversite statüsü nedir?(Devlet-Vakıf)
Devlet
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
Eskişehir iç anadolu bölgesinde bulunan, ortasından Porsuk Çayı geçen şehir, içerisinde Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nin bulunması nedeniyle bir öğrenci kenti görünümündedir. Eskişehir’in Tarihi isminden anlaşılacağı üzere çok çok eskilere dayanmaktadır. M.Ö. 14. yüzyılda Hititliler tarafından kurulan büyük bir devlete merkezlik yaptığı için turistlik açıdan Türkiye için turizm açısından önemli bir konumdadır.
En önemli yapılar arasında olan Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Kurtuluş Savaşı sırasında Atatürk’ü misafir etmiş olan Yeşil Efendi Osmanlı Evi. Müzeler açısından Cumhuriyet’in kuruluşunu yaşatan Cumhuriyet Müzesi, Eskişehir’in sembolü lüle taşının işlenip sanata dönüşünü sergileyen Kültür Müzesi, yerli ve yabancı sanatçıların kendi atölyelerinde yapıp bağışladıkları cam sanatının eşsiz eserlerinin sergilendiği Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, son zamanlarda çok ilgi gören, dünyanın pek çok ülkesinde bulunan “Madam Tussaud” Müzesi’nin Türkiye’deki ilk örneği olan Balmumu Müzesi en önemli müzelerindendir. Ayrıca Odunpazarı evleri, Sazova Parkı, Porsuk çayı ve Kentpark içine yapılan havuzların kenarına deniz kumu dökülerek oluşturulan 300.000 m2 lik alana sahip yapay plajları gezilip görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Tabi ki bu kadar da değil sayamadığımız onlarca gezilip görülecek yeri de içinde barındırmaktadır.
Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?
Eskişehir’de şehir içi otobüs, dolmuş, taksi ve en önemlilerinden biri olan tramvay ile kolaylıkla şehir içinde seyahat edebilirsiniz.
Şehir dışı ulaşımda ise otobüs, yüksek hızlı tren ve sadece yurt dışı seyahati için uçak seferleri bulunmaktadır.
Şehrin konaklama olanakları nasıl?
- Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin kampüsü içinde yurt bulunmamaktadır. Ama kampüs içinde bir otel bulunmaktadır.
ESOGÜ Otel
Büyükdere, Meşelik Kampüsü, Osmangazi Ünv., 26040 Odunpazarı/Eskişehir
Telefon:(0222) 229 11 00
Buna ilave olarak;
- Ayrıca Eskişehir bilindiği üzere öğrenci nüfusunun fazla olmasından dolayı üniversite civarında çok sayıda 1+0, 1+1, 2+1 evler ve apartlar öğrenciler için bulunmaktadır fiyatları ise bir çok ile göre makul seviyededir.
-Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Dumlupınar Öğrenci Yurdu
Adres: Büyükdere, Gençlik Bulv. No:8, 26040 Odunpazarı/Eskişehir
Tel:(0222) 239 37 77
-Bala Hatun Kız Yurdu
Adres: Büyükdere Mah, Meşelik Mevki, Gençlik Bulvari No:8, 26040 Odunpazarı
Tel:(0222) 239 37 75
-Zen Plus Osmangazi Kız Apart
Adres: Büyükdere, Mehmet Osman Sk. No:78, 26040 Odunpazarı/Eskişehir
Tel:(0222) 250 10 00
-EGE ERKEK ÖĞRENCİ APART
Adres: Büyükdere, Başyol Sk. No:1, 26040 Odunpazarı/Eskişehir
Tel:(0222) 239 94 71
-Emine Hatun Kyk Kız Öğrenci Yurdu
Adres: Şirintepe Mahallesi Beyza Sokak No: 1-3 Tepebaşı/ESKİŞEHİR
Tel:(0222) 230 1862
-Cumhuriyet Kyk Kız Öğrenci Yurdu
Adres: Şirintepe Mh. Maarif Sk. No:2 Tepebaşı/ESKİŞEHİR
Tel:(0222) 230 1896
-Mükrime Hatun Kyk Kız Öğrenci Yurdu
Adres: A BLOK :Fatih Mah. Nimet Sokak No:14 Tepebaşı/ESKİŞEHİR B BLOK :Fatih Mah.Kısmet sokak No:11 Tepebaşı/ESKİŞEHİR C BLOK : Fatih Mah. Nimet Sokak No:16 Tepebaşı/ESKİŞEHİR
Tel:(0222) 321 4432
-Doğan Aslan Bey Kyk Erkek Öğrenci Yurdu
Adres: Şarhöyük Mah. Adaçal Sok. No:5 Tepebaşı/ESKİŞEHİR
Tel:(0222) 323 6860
-Taptuk Emre Kyk Erkek Öğrenci Yurdu
Adres: TUNALI MAH. ÇAVUŞ SOK. NO:24 P.K. 26220 TEPEBAŞI/ESKİŞEHİR
Tel: (0222) 335 3300
-Dursun Fakıh Kyk Erkek Öğrenci Yurdu
Adres: ŞARHÖYÜK MAH. GAZİ YAKUP SATAR CAD. NO:132 TEPEBAŞI/ ESKİŞEHİR
Tel:(0222) 321 4437
-İbni Sina Kyk Kız Öğrenci Yurdu
Adres: YENİ BAĞLAR MAH.FİDAN SOK.NO:9 NO:17 TEPEBAŞI ESKİŞEHİR
Tel:(0222) 290 2843
Okul yakınlarında daha birçok yurt ve apart mevcuttur.
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkânları nelerdir?
Üniversitemiz öğrencilerine aşşağıda yer alan türde destek sağlamaktadır ;
– Kredi Ve Yurtlar Kurumu Desteği
– Dernek ,Vakıf ve Şirket Bursları
– Üniversite Yemekhanesinde Ücretsiz Yemek
Ekstradan üniversitemizin öğrencilere verdiği özel bir burs bulunmamaktadır.
Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Üniversitemizde her sene Nisan-Mayıs aylarında bahar şenlikleri düzenlenmektedir. Bu şenliklerde dans gösterileri, konserler, yiyecek içecek ikramı, turnuvalar düzenlenmektedir. Bunların dışında sosyalleşmek için üniversitede 100’den fazla kulüp bulunmaktadır. Bunlardan birine katılıp yeni arkadaşlar edinebilirsiniz. Ayrıca diş hekimliği fakültesi için her yıl tanışma partisi düzenlenmektedir. Dhf öğrencilerinin düzenlediği bir çok gezi turu da üniversitemizde mevcuttur.
Üniversitenin kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
Fakültemizin kendine özel bir kütüphanesi bulunmamaktadır. Ancak üniversitemizin gece 12’ye kadar açık bir kütüphanesi ve 7/24 açık bir okuma salonu mevcuttur.
Okuldaki yemek imkânları nasıldır?
Okulumuzum yemekhanesinde 2 öğün yemek çıkmaktadır. Yemekler genellikle 4 çeşit sunulmaktadır. Yemek ücreti 2 TL’dir. Ayrıca yemekhaneden bağımsız yemek yiyebileceğimiz kafe, kantin ve restoranlar bulunmaktadır.
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir merkezinde Meşelik, Bademlik, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yerleşkesi, Ali Numan Kıraç olmak üzere beş yerleşke ile Sivrihisar, Mahmudiye ve Çifteler ilçelerinde eğitim öğretim faaliyetini sürdürmektedir.
Diş hekimliği fakültesi ana yerleşke olan meşelik kampüsünde yer almaktadır.
Ulaşım olarak üniversitenin tam karşısında öğrencilerin genellikle kullandığı tramvay durağı bulunmaktadır. Tramvay ile şehrin hemen hemen her yerine seyahat mevcuttur. Ekstradan üniversitenin içinden ve önünden bir çok otobüs ve dolmuş geçmektedir. Kampüsün içinde ise ring sistemi ile öğrenci taşınabilmektedir.
Fakültenin web sitesi nedir?
Fakülteniz ne zaman kurulmuştur?
Fakültemiz 28 Mart 2008 tarihinde Bakanlar Kurulu’nun 2008/13383 sayılı Kararıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulmuştur.
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
Tüm öğrencilerin kullanabileceği içerisinde voleybol, futbol, tenis, basketbol sahalarının bulunduğu bir kapalı spor salonu mevcuttur. Ayrıca kampüs içerisinde kapalı bir yüzme havuzu, Dağcılık Kulesi, Yoga ve Pilates Salonu ve Esogü Stadyumu bulunmaktadır.
Bunun dışında fakültenin çevresinde arkadaşlarınızla vakit geçirebileceğiniz bir çok mekanda bulunmaktadır.
Fakültede hangi değişim programları uygulanmaktadır?
Fakültemizde Mevlana, Erasmus+ ve Farabi programları mevcuttur.
Fakültenin eğitim dili nedir?
%100 Türkçe
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mıdır?
Fakültemiz %100 Türkçe olduğu için hazırlık eğitimimiz bulunmamakta. Sadece ilk sene haftada iki saat İngilizce dersi bulunmaktadır. Sene başında girdiğimiz İngilizce muafiyet sınavından da 60 üstü aldığımız takdirde öğrenci bu derslerden de muaf tutuluyor. Eğer öğrenci 60 üstü bir not alamazsa sene içinde yapılacak vize ve final sınavlarına girme yükümlülüğü taşıyor.
Fakültenizin hastaneye göre konumu nasıldır?
Fakültemiz ve hastanemiz aynı binadadır.
Dönemlere göre derslikler nerede bulunuyor?
Fakültemize yeni bir bina yapılmaktadır(ne zaman tamamlanacağı belirli değil). Bu süre zarfında teorik derslerimizi turizm fakültesinde diş hekimliği için ayrılan anfilerde. Pratik dersler için dersliklerimiz diş hekimliği fakültesinde bulunmaktadır.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir bina da mı bulunuyor?
Hastanenin bütün bölümleri tek bir bina da bulunmaktadır.
Fakülte ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?
Evet, teorik dersler yeni bina tamamlanana kadar(ne zaman tamamlanacağı belirli değil) turizm fakültesinde işleniyor. Anatomi dersi ise anatomi laboratuvarında işleniyor.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?
Dönem 1: 120
Dönem 2: 113
Dönem 3: 98
Dönem 4: 75
Dönem 5: 88
Dönem 4-5’te her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?
Dönem 4’te 5 ve 6 kişilik staj grubu bulunmaktadır.
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?
Fakültemizde 3 profesör, 6 doçent, 12 doktor öğretim üyesi ve 519 öğrenci bulunmaktadır. Ancak derslerimize tıp fakültesi öğretim üyeleri de girdiği için burada belirtilenden çok daha fazla öğretim üyesi mevcuttur.
Fakültenin eğitim sistemi nasıldır? ?(Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit)
Klasik eğitim sistemi mevcuttur.
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır?
Dönem 1:
Güz Yarıyılı: Epidemiyoloji, Anatomi I, Biyokimya, Davranış Bilimleri, Tıbbi Biyoloji, Diş Hekimliği Tarihi, Biyoistatistik ve Bilgisayar, Seçmeli Ders(Bahçe bakımı ve Beden Eğitimi), Fizik, Organik Kimya, Atatürk İlke Ve İnkılapları, Protetik Diş Tedavisi I, Yabancı Dil, Türk Dili
Bahar Yarıyılı: Anatomi I, Biyokimya, Tıbbi Genetik, Diş Hekimliği Tarihi, Biyoistatistik ve Bilgisayar, Seçmeli Ders(Bahçe bakımı ve Beden Eğitimi), Davranış Bilimleri, Yabancı Dil, Atatürk İlke Ve İnkılapları, Protetik Diş Tedavisi I, Türk Dili, Biyofizik
Dönem 2:
Güz Yarıyılı: Histoloji embriyoloji, Protetik Diş Ted. II, Oral Diagnoz, Mikrobiyoloji Bakteriloji, Fizyoloji, Ağız Biyokimyası, Anatomi II, Mesleki İngilizce, Restoratif Diş Tedavisi I, Maddeler Bilgisi
Bahar Yarıyılı: Histoloji embriyoloji, Protetik Diş Ted. II, Oral Diagnoz, Mikrobiyoloji Bakteriloji, Fizyoloji, Ağız Mikrobiyolojisi, Endodenti I, Anatomi II, Restoratif Diş Tedavisi I, Maddeler Bilgisi, Mesleki İngilizce
Dönem 3:
Güz Yarıyılı: Restoratif Diş Tedavisi II, Protetik Diş Tedavisi II, Farmakoloji, Çocuk Diş Hekimliği I, Periodontoloji I, Patoloji, Oral Diagnoz ve Radyoloji I, Ortodonti I, Dental Anestezi, Klinik Gözlem, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi I, İlk Yardım ve Acil Servis, Protetik Diş Tedavisi III, Endodonti II
Bahar Yarıyılı: Restoratif Diş Tedavisi II, Protetik Diş Tedavisi III,Farmakoloji, Çocuk Diş Hekimliği I, Etik ve Deontoloji, Periodontoloji I, Patoloji, Oral Diagnoz ve Radyoloji I, Ortodonti I, Dental Anestezi, Klinik Gözlem, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi I, İlk yardım ve Acil Servis, Endodonti II
Dönem 4:
Güz Yarıyılı: Protetik Diş Tedavisi IV, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi II, Periodontoloji II, Ortodonti II, Ağız Diş ve Çene Hastalıkları, Oral Diagnoz ve Radyoloji II, Endodonti III, Restoratif Diş Tedavisi, Çocuk Diş Hekimliği II, Klinik Uygulamalar
Bahar Yarıyılı: Protetik Diş Tedavisi IV, Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi II, Periodontoloji II, Ortodonti II, Oral İmplantoloji, Oral Diagnoz ve Radyoloji II, Endodonti III, Restoratif Diş Tedavisi III, Çocuk Diş Hekimliği II, Klinik Uygulamalar
Dönem 5:
Güz Yarıyılı: Göz Hastalıkları, Deri ve Zührevi Hastalıkları, Nöroloji, Temporomendibuler Eklemin Rahatsızlıkları ve Tedavisi, İç Hastalıkları-Hematoloji, Dijital Diş Hekimliği, Araştırma Teknikleri ve Sunum, KBB Hastalıkları, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi III, Genel Cerrahi, Seminer, Klinik Uygulamalar
Bahar Yarıyılı: Çene Yüz Protezi, Restoratif Diş Tedavisi IV, Topografik Baş-Boyun Anatomisi, Tıp Ceza Hukuku, Muayenehane Yönetimi ve Ergonomi, Psikiyatri, Adli Tıp ve Adli Diş Hekimliği, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi III, Toplum Ağız ve Diş Sağlığı, Seminer, Klinik Uygulamalar
Pratik derslerin laboratuvar koşulları nasıldır?
Preklinik ve fantom laboratuvarımız yeni ve konforludur.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır?
Teorik ve pratik sınavlardan oluşmaktadır. Teorik sınavlar derse göre farklılık göstermekle beraber test ya da klasik şeklinde; pratik sınavlar ise işlenen dersin içeriğine göre yapılmaktadır.
Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?
Fakültemizde geçme notu 60’tır.Sene sonu ortalama hesaplamalarında vize notunun %40’ı,final notunun ise %60’ı değerlendirilir ve bu nota göre sınıf geçilir veya bütünleme sınavına girilir.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…:
Öncelikle Eskişehir’den bahsedecek olursak. Eskişehir’in öğrenci şehri diye anıldığını bilmeyen yoktur sanırım. Bunun nedeni öncelikle kalacak yer konusunda hiçbir sıkıntı çekmiyorsunuz bütçenize göre seçilebilecek çok fazla seçenek var, şehrin içinde hemen hemen her yere giden bir tramvay sistemi var ki bu da kampüsten çıkıp rahatlıkla çarşıya ulaşmanıza olanak sağlıyor. Üniversite çevresinde ve çarşı kısmında öğrenciler için çok sayıda cafe, restorant ve eğlence mekanları bulunmakta buralarda ki fiyatlarda çok uygun denebilecek düzeyde. Şehrin içinde bir çok park ve en önemlilerinden biri olan Sazova parkı hafta sonu rahatlamak için bire bir. Ayrıca şehrin merkezinde 2 adet alışveriş merkezi bulunmakta ve bunlara ulaşım yine tramvayla kolaylıkla sağlanmaktadır. Güvenlik açısından dünyada 8. Türkiye’de 1.dir. Geceleri rahatlıkla dışarda gezenler sohbet edenleri görebilirsiniz. Ayrıca hayvanat bahçesi, müzeler, tiyatrolar da haftasonuları rahatlamak için ideal olabiliyor. Tabi bunlarında ücretleri öğrenci dostu çok ucuza rahatlıkla bilet bulabiliyorsunuz.
Fakülteye gelecek olursak şuan turizm fakültesinde ki amfiler yeni ve modernler. Laboratuvarlar gayet gereksinimlerinizi karşılamaya yetiyor. Akademik kadrosu büyük bir üniversite olmasından dolayı gayet iyi. Hocalarımız ile kolaylıkla iletişim kurabiliyorsunuz. Laboratuvar derslerinde ki asistanlar gayet sevecen ve eksik olduğumuz konularda oldukça yardımcı oluyorlar. Bazı hocalarımızla tanıştığınızda gerçekten size yardımcı olmak istediğini anlıyorsunuz. Ayrıca diş hekimliği için yeni bir bina yapılıyor ama ne zaman biteceği hala merak konusu eğer tamamlanabilirse yeni bir binada eğitim görmek gerçekten güzel olabilir.
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Üniversitede öncelikle turizm fakültesinde ders görmek bazen yorucu olabiliyor. Turizm fakültesinden çıkıp 10 dakikalık yürüme mesafesinde ki laboratuvara gitmek bazen bunaltıyor insanı. Üniversiteye yakın kyk yurdu var ancak bazı arkadaşlar o yurtta yer bulamayınca mecburen uzak olan başka kyk yurtlarına yöneliyorlar bu yüzden insanların her gün o yola katlanmaları gerekiyor. Sınıf geçme notunun 60 olması ve finallerde 60 üstü almanın zorunlu olması bazen öğrencileri zorlayabiliyor.
Fakültenizde pandemi sürecinde pratik eğitim koşulları nasıldı?
Pandemi sürecinde pratik eğitimimiz yüzyüze devam etmedi. Onun yerine hocalarımız online olarak pratik eğitimi vermeye çalıştılar. Sadece 4.sınıflar bahar döneminde üniversiteye çağırıldı ve stajları başlatıldı.
Fakültenizde pandemi sürecinde teorik eğitim koşulları nasıldı?
Pandemi sürecinde teorik derslerin tümü TEAMS uygulaması üzerinden online olarak yapıldı.
Fakültenizde pandemi sürecinde ölçme ve değerlendirme sistemi nasıldır?
Sınavlarımız online olarak keyps üzerinden yapıldı. Sorulara geri dönme şansımız vardı. Verilen süre ise soru sayısı ve derse göre değişiklik gösterdi.