Altınbaş Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

Üniversite hangi ilde bulunuyor?

İSTANBUL

Üniversite statüsü nedir? (Devlet – Vakıf)

VAKIF

Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?

İstanbul, pek çoğumuzun bildiği üzere Türkiye’nin en kalabalık ve hareketli şehri. Bu hareketliliğin getirisi olarak şehrin birçok yerinde alışveriş merkezleri, kafeler, restoranlar gibi temel ihtiyaçlarımızı ve sosyal hayatımızı yaşayabileceğimiz alanlar mevcut.

Köklü bir tarihe sahip olan İstanbul sahip olduğu zengin tarihi ve kültürel mirasla turistlerin de gözdesi halindedir. Şehrin dört bir yanında karşılaşabileceğiniz tarihi yapılar, çarşılar, farklı kültürlerin yaşam alanları sizlere okul hayatının yoğunluğunda nefes almak ve yeni şeyler keşfetmek için fırsat sunar.

Şehrin ulaşım imkânları nelerdir?

İstanbul şehrinde birçok otobüs, metro, metrobüs, tramvay, minibüs, Marmaray ve vapur hatları bulunmaktadır.

Şehrin konaklama olanakları nasıl?

Turistik bir şehir olan İstanbul’da her bütçe ve yaşa uygun konaklama imkânları mevcuttur. Ayrıca En büyük öğrenci şehirlerinden biri olduğu için birçok yurt seçeneği de mevcuttur.

Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkânları nelerdir?

Fakültemizde  üniversite sınavı sonucuna bağlı olarak verilen ÖSYM bursu, üstün başarı bursu, Onur bursu, sanat ve spor bursları , Şehit bursu ve rektörlük bursları verilmektedir.

Üniversitenin sosyal imkânları nelerdir?

Üniversitenin kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır? Üniversitemizin Bakırköy Sağlık kampüsünde 1 adet kütüphane ve 1 adet çalışma odası bulunmaktadır. Ayrıca toplu çalışmak için toplu çalışma odalarımız da mevcuttur.

Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Diş hekimliği fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir? Diş hekimliği topluluğumuz olarak AUDSA adı altında bir öğrenci grubumuz bulunmaktadır.Bu topluluğumuz sayesinde aramıza yeni katılan öğrenciler ile tanışma toplantıları,eğlenceli etkinlikler ve diş hekimliğine dair bilimsel seminerler düzenlenmektedir. Diş hekimliği topluluğumuz dışında, okulumuzun müzik grubu oldukça aktiftir.

Okuldaki yemek imkânları nasıldır? Okulumuzda 5 çeşit ev yemeğinin çıktığı bir yemekhanemiz bulunmaktadır.5 çeşit yemek dâhil fiyatı 18 tl’dir.

Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?

Üniversitemiz toplamda 3 adet kampüsten oluşmaktadır bu kampüslerimiz Gayrettepe,Bakırköy ve Mahmutbey’de yer almaktadır. Diş hekimliği fakültemiz sağlık kampüsümüz içerisinde “Bakırköy”de yer almaktadır. Bakırköy meydanına çok yakın olan kampüsümüz, oldukça merkezi bir konumdadır.

Fakültenin web sitesi nedir?

Fakültemizin web sitesine buradaki linkten ulaşabilrisiniz:

Fakülteniz ne zaman kurulmuştur?

Okulumuz diş hekimliği fakültesi 2016 yılında eğitim vermeye başlamıştır.

Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir? Fakültemizde pandemiden önce tüm dönemlerin toplu olarak katıldığı pek çok sosyal etkinlik düzenlenmekteydi.Ancak pandemi sebebi ile maalesef şu an da pek fazla aktif olamıyoruz.

Fakültede hangi öğrenci değişim programları uygulanmaktadır?

Erasmus Öğrenim, Erasmus Staj, IAESTE Uluslararası Staj Programı ve Uluslararası Değişim Programları uygulanmaktadır.

Fakültenin eğitim dili nedir? Fakültemizde derslerimiz %30 ingilizce olarak işlenmektedir.İlk 2 dönem derslerimiz daha çok İngilizce ağırlıklı olup,dönem 3 itibari ile alan derslerimiz Türkçe işlenmektedir.

Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mıdır?  Evet,fakültemize başlamadan her öğrenci İngilizce sınava tabi tutulmaktadır.Bu sınavdan aldıkları puanlara göre belirli seviyelerde İngilizce hazırlık kurlarından başlarlar,geçmeye hak kazanan öğrenciler ise direk olarak diş hekimliği fakültesine başlarlar.

Fakültenizin hastaneye göre konumu nasıldır?

Fakültemiz hastanemiz ile yan yana konumlanmaktadır. Ayrıca fakültemizin içerisinden de hastanemize geçiş bulunmaktadır.

Dönemlere göre derslikler nerede bulunuyor?:

Derslerimiz tamamen sağlık kampüsümüzün içerisinde yer almakta olup dönemlere göre ayrılmamaktadır.

Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı?:

Evet, hastanemizde tüm bölümler tek binada yer almaktadır.

Fakülte ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?:

Hayır, bulunmamaktadır.

Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?:

Fakültemizde her dönem öğrenci sayısı değişiklik gösteriyor fakat yıllık kontenjan sayısı 100 öğrencidir.

Dönem 4-5’te her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?:

Entegre sistemi ile eğitim verilmektedir fakat şuan covid-19 önlemleri dahilinde 20’şer kişilik gruplar halinde klinikte eğitim verilmektedir.

Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?:

Fakültemizde 11 profesör,2 doçent ve 22 doktor öğretim görevlisi bulunmaktadır.

Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit): Fakültemizde entegre eğitim sistemi geçerlidir.

Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır?:  Ders içerikleri ve müfredat hakkındaki bilgilerimize aşağıdaki linkten ulaşabilisiniz:

NOT: Müfredat açılan sayfanın en atında yer almaktadır.

Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?:

Ekim-Ocak arası güz dönemi, Mart-Haziran arası ise bahar dönemi dersler işlenmektedir.Her yıl vize ve fianl haftaları üniversitemiz tarafından öğrencilere en az 2 hafta önceden bildirilmektedir.

Pratik derslerin laboratuvar koşulları nasıldır?

Okulumuzda diş hekimliği eğitimi için 1 adet (bir dönemdeki öğrenci sayısına yeterli olacak sayıda fantom içeren) preklinik laboratuvarı, 2 adet entegre klinik (yeterli sayıda ünit mevcut), 1 adet pedodonti kliniği ve bir de endodonti kliniği mevcuttur.

Tıp fakültesi derslerinin pratik eğitimleri için biyokimya, anatomi, histoloji gibi derslerin laboratuvarları mevcuttur. Anatomi laboratuvarında eğitim için çeşitli materyaller ve kadavra inceleme imkanı sunulmaktadır.

Preklinik laboratuvarlarında herkese yetecek sayıda son teknoloji fantom modeller bulunmaktadır.Tıp dersleri için de yeterli sayıda mikroskop bulunmaktadır.

Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır?

İlk iki yıl temel tıp dersleri komite sistemi şeklinde(dönem içerisinde vize-final şeklinde),diş dersleri ise yıllık ders olarak değerlendirilmektedir.(1 dönemde toplamda 2 vize 1 final şeklinde)

Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…:

Fakültemizin  preklinik laboratuvarları ve entregre ünitleri son sistem ve yeniler,akademik kadro çok güçlü ve diş hekimliği hastanesinin olması en büyük avantajlardan.

Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?

İlk iki yıl tıp derslerinin (biyokimya,anatomi,fizyoloji…) ingilizce olarak verilmesi dezavantaj olarak görülebilir fakat İngilizce temelli okumak daha sonradan her türlü makaleyi anlamak açısından  avantaj yaratıyor.

Fakültenizde pandemi sürecinde pratik eğitim koşulları nasıldı?  Fakültemizde pandemi süresince dönem 3 ve 2 öğrencilerinin preklinik eğitimleri gruplar halinde olmak şartı ile yüz yüze gerçekleştirilmektedir.Dönem 4 staj grupları ise aylara göre hasta bakabilmektedir.Dönem 5 öğrencilerimiz ise stajlarına eksiksiz devam etmektedirler.

Fakültenizde pandemi sürecinde teorik eğitim koşulları nasıldı? Dönem 1 ve dönem 2 öğrencilerinin teorik dersleri tamamen online işlenmektedir. Dönem 4 öğrencilerinin teorik dersleri yalnızca haftanın 1 günü olacak şekilde gruplar halinde yüz yüze gerçekleştirilmekte olup diğer günlerde online olarak işlenmektedir.Dönem 5 öğrencilerinin teorik dersleri ise tamamen yüz yüze gerçekleştirilmetedir.

Fakültenizde pandemi sürecinde ölçme ve değerlendirme sistemi nasıldır?

Online olarak 25 soru 30 dk şeklinde gerçekleşmektedir.Ayrıca bazı alan derslerimizde makale yazma,video kaydı şeklinde sunum yapmak gibi ek ödevler de verilmektedir.Bunların dışında online derslerimizde yapılan küçük sözlüler de yıl sonu notlarımızı etkilemektedir.