İstanbul Medeniyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Diş Hekimliği

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

 

Üniversite hangi ilde bulunuyor?

İstanbul’da bulunmaktadır.

 

Üniversite statüsü nedir? (Devlet – Vakıf)

Devlet üniversitedir.

 

Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?

İstanbul; tarihi, turistik, kültürel ve sosyal olanakların çok kolay ulaşılabilir olduğu bir şehirdir. İlgi ve ihtiyaçlarınıza yönelik her etkinliği bulabilmeniz mümkündür. Tarihi, turistik özellikleri de oldukça ön planda ve yoğun ders koşuşturmalarımız arasında güzel vakit geçirmeye çok elverişlidir. Vapura binip İstanbul Boğazı’nın tadını çıkarabileceğiniz, Fethipaşa, Otağtepe gibi korularda çay içebileceğiniz, UNESCO Kültürel Miras Listesinde olan Tarihi Yarım Adayı keşfedebileceğiniz günler sizleri bekliyor.

 

Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?

Diş Hekimliği Fakültesinin bulunduğu ‘’Orhanlı Yerleşkesi’’ ne İETT’nin KM18, KM28, 130H, 132, 132D, 132B ve 133GP hatlarına binip okulun önündeki “Eski Ankara Caddesi” durağında inerek ulaşabilirsiniz. Ayrıca Pendik – Orhanlı hattındaki Tepeören levhalı minibüslerle “Eski Ankara Caddesi” durağında inerek de “Orhanlı Yerleşkesi” ne ulaşabilirsiniz. Tıp derslerini gördüğümüz Göztepe kampüsü çok merkezi bir konumda olmakla birlikte metro, metrobüs, otobüs, dolmuş, vapur, tramvay, marmaray ile ulaşım mümkündür. İETT otobüsleri ile doğrudan üniversitenin ismindeki durakta inebilirsiniz.

 

Şehrin konaklama olanakları nasıl?

Okul çevresinde kyk yurdu bulunmamaktadır. En yakın kyk okula yaklaşık 1.5-2 saat mesafededir (erkekler ve kızlar için). Okul çevresindeki tek özel yurt kız erkek karışık olan Gedik Yurdu’dur. Bu da kampüse otobüsle yaklaşık 15 dk sürmektedir. Okulun yakın civarında ev kiralanabilecek, öğrenciler için müsait siteler ve apartmanlar mevcuttur. Kiralar site/apartman durumuna göre değişmekle birlikte 1000-1500 arasındadır.

 

Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde okuyan ve ihtiyacı olan öğrencilere her yıl Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından yemek bursu verilmektedir. Çeşitli meslek odaları, vakıflar ile ilgili duyurular paylaşılmaktadır. İstanbul’da eğitim gören öğrencilere ailelerinin gelir durumları, ailede okuyan kardeş sayısı ve not ortalamaları değerlendirilerek dernek ve vakıflardan burs sağlanmaktadır. Bu dernekler çeşitli meslek odalarına ait olabilir. İş adamlarının hemşerilerine sunduğu eğitim yardımları da bulunmaktadır. Bunun yanı sıra yardımsever vatandaşlar tarafından kurulan vakıflar ile de ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlanmaktadır. Vakıflar ve dernekler burs koşullarını ve başvuru formlarını kendi internet siteleri üzerinden ilan etmektedir.

 

Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin amacı kaliteyi bir kültür haline getirerek bilimsel araştırma ve projelendirme çalışmalarını destekleyerek geleceğin dünyasında en önemli bilgi üretim merkezi olmaktır. Üniversitemiz bünyesinde bulunan kulüpler ile yıl içerisinde çeşitli geziler, seminerler, kongreler, sosyal ve sportif faaliyetler düzenlemektedir. İstanbul da sosyal olanak açısından nerdeyse sınırsızdır.

 

Üniversitenin kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?

Üniversitemizin Göztepe kampüsünde 2 kütüphane bulunuyor. 200-300 kişi kapasiteli, 7/24 açık değil. Eylül 2020 de açılması planlanan Türkiye’nin en büyük kütüphane projelerinden biri olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi tamamlanmasının ardından 11.255,61 m²’lik kitaplık ve okuma salonu kapalı alanı, 350 şer m²’lik 12 adet ofisi, seminer ve toplantı odaları, kafeterya gibi sosyal alanları, açık ve kapalı otopark alanları ile birlikte 1 milyon kitap kapasitesi ile hizmet verecek. Diş Hekimliği Fakültesinin bulunduğu Orhanlı’da özellikle vize ve final haftalarında aktif olarak kullandığımız kütüphanemiz bulunmaktadır. Bunun haricinde kütüphaneye kayıt olarak içinde bulunan kitaplardan faydalanmanız mümkündür.

 

Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Diş hekimliği fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?

Üniversitemiz bünyesinde Robotik, Ekol, Gönüllülük, Dans, Genç Yeryüzü Doktorları, Okuyorken Yap, Genç Gelecek, Kariyer, Psikoloji, Bisiklet, İşletme, Genç Tema, Tiyatro, Yeşilay, Diyetetik, Gitar ve bir o kadar da sayamadığımız topluluk bulunmaktadır. Diş Hekimliği Fakültesinde aktif ve etkinlik yapan bir topluluğumuzun adı İMÜDENT’tir.

 

Okuldaki yemek imkanları nasıldır?

Okulumuzda öğle aralarında yemek vermekte olan yemekhanemiz mevcuttur. Yemek fiyatı öğrenciler için 2,5 TL’dir. Haricinde okulumuzun B bloğunda kantin bulunmaktadır, kantinin öğle yemeklerinde yemekhane harici kendi menüsü bulunmaktadır.

 

Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin; Göztepe’de güney ve kuzey olarak 2, Kartal’da ve Tuzla’da da birer tane olmak üzere 4 kampüsü bulunmaktadır. Diş hekimliği fakültesi Tuzla-Orhanlı yerleşkesinde bulunmaktad

 

Fakültenin web sitesi nedir?

https://dishekimligi.medeniyet.edu.tr/tr

 

Fakülteniz ne zaman kurulmuştur?

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2018-2019 eğitim öğretim yılında 64 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlamıştır.

 

Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?

Orhanlı kampüsümüzde ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz halı saha ve basketbol sahası bulunmaktadır. Okulun içinde boş vakitlerinizde langırt ve bilardo oynanabilmektedir. Aktif çalışan huzurevi ziyaretleri yapan, dans partileri, geziler vb. düzenleyen kulüplerin aktivitelerine dahil olarak sosyal ve kültürel alanda kendinizi geliştirebilmeniz mümkündür.

 

Fakültede hangi öğrenci değişim programları uygulanmaktadır?

Erasmus, Farabi değişim programları gibi programlar vardır.

 

Fakültenin eğitim dili nedir?

%100 Türkçe

 

Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mıdır?

Hazırlık isteğe bağlı bir şekilde okunabilmektedir.

 

Fakültenizin hastaneye göre konumu nasıldır?

Diş Hekimliği Fakültesinin bulunduğu binanın giriş katında hastanemiz bulunmaktadır.

 

Dönemlere göre derslikler nerede bulunuyor?: 

Dönem 1, 2 ve 3’te tıp derslerini Göztepe’de kuzey kampüsünde bulunan Tıp Fakültesinde, diş hekimliği teorik ve pratik derslerimizi ise Orhanlı Yerleşkesindeki Diş Hekimliği Fakültesinde görmekteyiz. Dönem 4 ve 5’te derslerin yanı sıra kliniğe çıkarak staj yapılacaktır.

 

Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı?: 

Hastanemiz henüz açılmamıştır ancak bütün bölümler tek bir bina içerisinde konumlandırılmıştır.

 

Fakülte ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?:

Bulunmamaktadır.

 

Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?: 

Her dönemde 60-64 öğrenci bulunmaktadır.

 

Dönem 4-5’te her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?: 

Henüz 3 dönemimiz olması dolayısıyla bu konularda bilgimiz bulunmamaktadır

 

Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?: 

Diş Hekimliği Fakültesi 2 profesör, 2 doçent ve 8 doktor öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisi doktor, 1 öğretim görevlisi ve 8 araştırma görevlisi ile hem yetkin hem dinamik bir akademik kadroya sahiptir. Öğretim üyesi başına 3-4 öğrenci düşmektedir.

 

Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit): 

Hibrit sistemdir.

 

Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır?: 

Ders programları ve içerikleri web sitesinde mevcuttur.

 

Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?: 

Fakültemizin web sitesinde akademik eğitim ve öğretim takvimi mevcuttur.

 

Pratik derslerin laboratuvar koşulları nasıldır?

Pratik derslerimiz için preklinik ve phantom laboratuvarlarımız mevcuttur. Prekliniğimizde her öğrencinin karşısında hocanın kamerası ve bilgisayar ekranıyla entegre ekranlar bulunmaktadır. Phantom laboratuvarımızda ise yeni ve son model ünitlerimiz mevcuttur.

 

Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır?

Yıllık derslerimiz ilk dönem 1 vize 2. Dönem 1 vize ve 1 final olmak üzere senede toplam 2 vize 1 final şeklinde, dönemlik derslerimizin sınavları ise 1 vize 1 final şeklinde yapılmaktadır. Dersi geçebilmek için sınav ortalamalarımızın 60’ın üzerinde olması gerekmektedir. Vize ortalamamız 60’ın üzerinde olsa dahi final notumuz 60’ın altında ise dersi bütle geçmemiz gerekmektedir.

 

Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…: Hoca kadrosu genç ve yetenekli bir fakültedir. İstanbul’da bulunan bir üniversite fakültesi olması oldukça avantajdır. Yeni açılan bir fakülte olduğundan preklinik ve fantom labları daha modern ve yeni ekipmanlardan oluşmaktadır.

 

Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir? 

Okulun konumu ilçe ve şehir merkezine uzaktır. Okula ulaşım kısıtlı, otobüs seferleri az. Diş hekimliği eğitiminin ilk 2 yılı aldığımız temel bilimler dersleri tıp fakültesi kampüsünde veriliyor ve diş hekimliği kampüsüne oldukça uzaktadır.

 

Fakültenizde pandemi sürecinde pratik eğitim koşulları nasıldı? 

Pandemi sürecinde pratik eğitim görmedik.

 

Fakültenizde pandemi sürecinde teorik eğitim koşulları nasıldı?

Uzaktan eğitimde tüm hocalarımız zoom platformu üzerinden eğitim verdi. Derslerin slaytlarını edmodo uygulamasından sisteminden bizimle paylaştı. Hocalarımızın bir kısmı ders kayıtlarına da erişmemize imkan tanıdı.

 

Fakültenizde pandemi sürecinde ölçme ve değerlendirme sistemi nasıldır?

Fakültemizde pandemi sürecinde çoğu hocamız (bir ya da iki tanesi hariç) vize sınavı yapmak yerine ödev vermektedir ve bu ödevlerden aldığımız notları vize notu olarak değerlendirmektedirler.

 

Makaleye Yorum Yap